Nissan Leaf se transformă în crossover. Schimbarea va avea loc în 2025

de Alexandru Monenciu
Marti, 19.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Nissan Europa, viitorul Nissan Leaf va fi un crossover cu zero emisii. Schimbarea este programată să aibă loc în 2025.

Nissan Leaf este modelul care a deschis apetitul pentru mașinile electrice. Prima generație a debutat în 2010, iar a doua iterație a fost prezentată în urmă cu patru ani. De-a lungul anilor, autonomia lui Leaf a crescut de la circa 110 kilometri la aproape 400 de kilometri (ciclu WLTP urban).

În tot acest timp, Nissan Leaf a rămas un hatchback compact, dar în următorii ani va trece printr-o transformare majoră: viitorul Leaf va fi un crossover. Marele anunț a fost făcut de Guillaume Cartier, șeful Nissan Europa.

Schimbarea este programată să aibă loc în 2025. Noul model va fi construit pe arhitectura CMF-EV, folosită în prezent de Nissan Ariya și Renault Megane E-Tech (electric).

Nissan Leaf crossover va fi asamblat la uzina mărcii japoneze din Sunderland, Marea Britanie, în urma unei investiții de 1 miliard de euro. Aici sunt produse acum modelele Juke, Leaf și Qashqai.

Până în 2025, Nissan intenționează ca portofoliul european să fie 100% electrificat.

Un alt obiectiv al constructorului nipon de automobile este ca până în 2030, mașinile electrice să reprezinte 80% din vânzările sale globale.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru