Nissan Micra - noua generație va fi construită în Franța

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 28.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a decis ca viitoarea generație a modelului Micra să fie construită cu ajutorul partenerului Renault. Începând din 2016, noul Nissan Micra va fi asamblat la uzina Renault Flins, Franța.

Viitoarea generație a modelului Nissan Micra va fi construită în Franța cu ajutorul partenerului de alianță, Renault. Începând cu 2016, uzina Renault Flins de lângă Paris va fi locul unde Nissan Micra va fi asamblat. Decizia a fost luată în comun de cei doi parteneri de alianță și vor fi produse 82.000 unități anual. Uzina Renault Flins este una dintre cele mai mari deținute de constructorul francez și este și locul de naștere al modelului Clio. Pentru angajații de la uzina din Flins este o veste bună, având în vedere că marca franceză se confruntă cu criza economică și a fost nevoită să închidă una din uzinele sale din Franța.

Decizia de a muta producția modelului Nissan în Franța are legătură și cu acordul semnat de Renault cu reprezentanții sindicatelor. Conform acestui acord, Renault s-a angajat să crească volumul de automobile produse la uzinele din Franța cu 180.000 unități pe an (100.000 de modele Renault și alte 80.000 de unități de la mărcile partenere) pentru a duce capacitatea anuală de producție la un total de 710.000 unități .

Esential 2016 este anul când va debuta produția noului model Micra
Anunțul referitor la noua generație Micra sugerează și faptul că noua generație va folosi elemente comune cu modelul Renault Clio.
Nissan își dorește și o revenire pe piața europeană, unde actualul model nu a fost foarte apreciat, fapt confirmat și de Shiro Nakamura, șeful departamentului de design Nissan: "Lucrăm deja la noua generație a modelului Micra."

via autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru