Nissan renunță la ideea producției SUV-ului Ariya în Marea Britanie: modelul electric va fi construit în Japonia și exportat în Europa

de Paul Cosma
Joi, 17.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan se teme de un deznodământ nefavorabil în cazul Brexit și anunță că SUV-ul Ariya nu va fi construit în Marea Britanie, ci în Japonia. Modelul electric va fi exportat ulterior în Europa și Statele Unite.

Investitorii străini încep să-și piardă încrederea în capacitatea autorităților britanice de a negocia și de a semna un acord comercial cu Uniunea Europeană privind Brexitul, cu două săptămâni până la deadline, respectiv sfârșitul acestui an.

Este și cazul celor de la Nissan, care au renunțat la ideea producției SUV-ului Ariya la Sunderland, de teama că un Brexit cu deznodământ nefavorabil va afecta fabrica britanică.

În schimb, modelul electric va fi produs în Japonia și exportat ulterior în Europa și Statele Unite, conform anunțului oficial de la Nissan.

Presa japoneză a scris recent că Nissan va cere despăgubiri Marii Britanii dacă Executivul de la Londra nu se va înțelege cu oficialii UE și nu va fi semnat un acord comercial până la sfârșitul anului.

Uzina Nissan din Sunderland a produs anul trecut mai puțin de 350.000 de mașini, deși capacitatea maximă este de peste jumătate de milion de unități. Circa 80% din producția modelelor Qashqai, Juke și Leaf merge la export.

Nissan a spus luna trecută că va investi peste 400 de milioane de lire sterline pentru ca noua generație Qashqai să fie găzduită de fabrica britanică. 

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • Incep sa se vada semnele prostiei la vot. Asa e cu nationalismul, suna frumos ca slogan dar in practica....doare.
    11 12
  • Din ce am văzut, nu atât poporul englez (cu greu l-au manipulat ca să scoată un 50+ceva%; dacă ar fi repetat referendumul, nu mai obțineau Brexit) cât clasa politică britanică și-a dorit Brexitul: nu am văzut forțe politice majore care să se pozitioneze clar antiBrexit, în timp ce susținătorii proBrexit au fost extrem de vocali.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru