Nissan se joacă încă o dată cu imaginația noastră: Bladeglider este o sportivă electrică inspirată cu o aerodinamică de invidiat

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit oficial noul Bladeglider, un prototip sportiv cu motor electric și o punte față îngustă. Designul futurist presupune și portiere cu deschidere verticală.

Din vârful clasamentului celor mai vândute modele electrice, Nissan își permite tot felul de experimente, unele extrem de spectaculoase. Bladeglider este unul dintre ele. O continuare a conceptului expus în anul 2013 la Salonul Auto de la Tokyo, Bladeglider a fost dezvăluit acum în Brazilia și promite să fie un vehicul electric cu dimensiuni inovative și o arhitectură unică.

Prototipul debutează cu o punte față îngustată pentru a oferi aerodinamică și stabilitate mai bune. Accesul în interior se face prin intermediul unor portiere cu o deschidere verticală mult mai amplă decât cea pe care o vedem pe modelele Lamborghini sau Ferrari mulțumită fixării balamalelor pe partea din spate.

Culmea, Bladeglider este și decapotabil, habitaclul fiind ranforsat cu o serie de bare de protecție care protejează habitaclul în caz de rostogolire. Interiorul este și el unul futurist. Configurația gândită de Nissan așează șoferul în față și alți doi pasageri în spatele acestuia. Mașina oferă o vedere panoramică datorită parbrizului arcuit.

Esential 268 de cai putere oferă Nissan Bladeglider.
5 secunde sunt necesare pentru ca Bladeglider să ajungă la 100 de km/h.
1300 de kilograme cântărește Bladeglider.
Bladeglider nu are oglinzi retrovizoare.
Acestea au fost înlocuite cu două camere video, montate în spatele roților față. Astfel se asigură o aerodinamică mai bună, dar și o vizibilitate posterioară excelentă, prin intermediul unor ecrane mari, montate în stânga și în dreapta volanului. Un volan inteligent, cu o mulțime de funcții și de informații.

Pentru că vorbim despre constructorul cu cel mai vândut model electric din lume, Leaf, Nissan a echipat Bladeglider tot cu o propulsie verde. Ea a fost dezvoltată cu ajutorul englezilor de la Williams Advanced Engineering și presupune instalarea a două motoare de 130 kW pentru fiecare roată. Asta se traduce prin 268 de cai putere și un cuplu motor de 707 Nm.

Cu o masă totală de numai 1300 de kilograme, aceste resurse sunt suficiente pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 5 secunde și pentru a atinge o viteză maximă puțin mai mare de 190 km/h. Energia este furnizată de cinci module litiu-ion cu o capacitate de 220 kW, răcite printr-un sistem special gândit de Williams.

Urmareste Automarket
Ținuta de drum este asigurată de un sistem Torque Vectoring Control, care este disponibil cu trei moduri diferite de rulare: Off, Agile și Drift.

Noul Nissan Bladeglider a fost construit în două exemplare.

Unul va fi expus la Rio de Janeiro luna aceasta, iar celălalt va oferi senzații tari invitaților speciali.

Comentarii (5)

  • Marius
    "Prototipul debutează cu o punte față îngustată pentru a oferi aerodinamică și stabilitate mai bune."
    Aierodinamica foarte posibil dar stabilitatea nu.
    6 0
  • @Marius, Vezi prototipul de curse care l-au facut, ca au reusit sa obtina o stabilitate f. buna, secretul e in a avea masa f. in spate si tipul/setarile suspensiei.
    0 1
  • @Marius:

    https://www.youtube.com/watch?v=lyON3M9P3eU
    0 1
  • @Marius
    https://www.youtube.com/watch?v=c_INdbXMqsw
    0 1
  • "și presupune instalarea a două motoare de 130 kW pentru fiecare roată"
    De unde le scoți, Bogdane?! Ce spui acolo? Mașina asta are opt motoare de 130 kW?!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru