Nissan va concura din 2015 în LMP1, clasa-regină a Cursei de 24 de ore de la Le Mans

de Daniel Popescu
Vineri, 10.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit că va participa la clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranţă şi, implicit, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans începând din sezonul 2015.

Esential 2015 este anul in care Nissan va concura in Campionatul Mondial de Anduranta la clasa LMP1
4 constructori vor fi prezenti in Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2015: Audi, Toyota, Porsche si Nissan
Nissan va fi al patrulea constructor care va participa în 2015 la clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranţă, competiţie care are drept punct de referinţă legendara Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Informaţia a fost dezvăluită de Darren Cox, directorul de motorsport al constructorul japonez, care a sugerat că acordul final al consiliului de administraţie al companiei reprezintă mai mult o formalitate.

"Orice program de motorsport depinde de deciziile consiliului de administraţie al companiei, dar noi lucrăm intens ca şi cum se întâmplă deja. Luăm decizii, iniţiem discuţii cu furnizorii şi suntem în grafic pentru a fi la Silverstone în aprilie 2015", a declarat el pentru publicaţia Autosport, referindu-se la circuitul care va găzdui prima etapă a sezonului din Campionatul Mondial de Anduranţa.

Luăm decizii, iniţiem discuţii cu furnizorii şi suntem în grafic pentru a fi la Silverstone în aprilie 2015.

Darren Cox
Director Nissan Motorsport
Nissan va participa la Cursa de 24 de ore de la Le Mans şi în acest an, după ce a câştigat dreptul de a utiliza celebrul Garaj 56 dedicat vehiculelor experimentale.
Alegerea niponilor este Nissan ZEOD RC, care va deveni prima maşină capabilă să parcurgă un tur complet pe circuitul de 13.629 km de la Sarthe doar cu un motor electric.

De altfel, una dintre condiţiile participării sub regula Garajului 56 este dezvoltarea unui concept pentru clasa LMP1, iar acesta va fi transformat în 2015 în maşina de competiţie.

După retragerea francezilor de la Peugeot la sfârşitul sezonului 2011, în clasa LMP1 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans au concurat doar Audi şi Toyota, însă numărul constructorilor va creşte progresiv începând din acest an. Porsche va reveni în competiţie în 2014 şi va fi urmată de Nissan în 2015, an în care este posibil să-şi facă apariţia şi italienii de la Ferrari.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • de abia astept
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru