Nissan va extinde gama de modele electrice: Terra va fi un SUV construit pe platforma noului Leaf

de Daniel Popescu
Luni, 07.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a înregistrat numele Terra pentru un SUV electric care va fi dezvoltat pe platforma noii generații Leaf, eveniment care va marca extinderea gamei de modele electrice a constructorului japonez.

Nissan Leaf este mașina electrică cu cele mai mari vânzări din lume de la lansarea sa în 2010, însă în același timp este și singurul model electric de serie pentru pasageri al constructorului, întrucât gama mai include doar van-ul e-NV200 și utilitara e-NV200 Combi.

Acest lucru este însă pe cale să se schimbe, întrucât japonezii au înregistrat în Malaysia numele Terra, care în 2012 a fost utilizat pentru un concept electric care a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Paris (foto).

Astfel, se anticipează că Nissan va lansa în viitorul apropiat un SUV electric pe nume Terra care va utiliza platforma noii generații Leaf, element care va permite niponilor să reducă costurile de dezvoltare.

În condițiile în care noua generație a lui Leaf va avea o autonomie de circa 500 de kilometri, este de așteptat ca utilizarea unui tren de rulare și a unei baterii similare să ofere o autonomie ceva mai mică în cazul SUV-ului. În plus, se anticipează că Nissan va lansa noul SUV în mai mlte versiuni de echipare pentru a oferi modelul inclusiv la un preț accesibil pentru o gamă cât mai variată de clienți.

Lansarea noii generații Nissan Leaf va avea loc în cadrul unui eveniment special în 6 septembrie.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru