Nissan: versiuni electrice pentru Qashqai, Juke și X-Trail

de Tiberiu Safta
Joi, 16.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că pregătește versiuni noi, electrice, pentru SUV-urile sale Qashqai, Juke și X-Trail. Primul dintre acestea va debuta în 2025 și va marca accelerarea tranziției către un viitor electric pentru constructorul japonez.

Nissan Qashqai, Juke și X-Trail, cele trei SUV-uri populare ale constructorului japonez, se pregătesc să primească versiuni noi, electrice, începând cu jumătatea deceniului actual. Cu ajutorul acestei decizii, niponi doresc să accelereze procesul de tranziție către o gamă de modele electrice până în 2030.

Primul model va fi o versiune electrică a lui Juke, urmat apoi de celelalte două modele. În schimb, acestea vor fi disponibile și în versiunile hibride e-Power, care vor fi comercializate cel puțin până în 2027. Deocamdată, Nissan nu a oferit foarte multe informații despre viitoarele modele electrice, însă este de așteptat ca acestea să beneficieze de un acumulator mai mare față de cel văzut la modelul electric Ariya.

De asemenea, viitoarele modele ar urma să fie bazate pe versiunea destinată modelelor electrice a platformei CMF, dezvoltată de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Banditos
    Mi-ar fi placut sa rezolve consumul hibridului Qashqai prin amplasarea unei baterii mai mari. Dar se pare ca solutia adoptata, motorul termic e simplu generator de curent, nu e cea mai buna. Pacat, e un model care merge incredibil de frumos.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru