Noi acuzații de fals în declarații pentru Carlos Ghosn: fostul președinte Nissan ar putea fi reținut până cel puțin la sfârșitul anului

de Paul Cosma
Marti, 04.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii japonezi vor să prelungească arestul lui Carlos Ghosn prin noi acuzații de fals în declarații, susține presa niponă, citată de Reuters. Astfel, fostul președinte Nissan ar urma să fie reținut până cel puțin la sfârșitul acestui an.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Procurorii japonezi au spus că, printre altele, atât Ghosn, cât și un alt director, Greg Kelly, au conspirat astfel încât să nu declare aproape 90 de milioane de dolari din banii pe care Ghosn i-a câștigat la Nissan în perioada 2010-2015.

Presa niponă susține că procurorii vor cere prelungirea mandatului de arestare pe numele lui Ghosn, ce expiră pe 10 decembrie, fostul președinte Nissan urmând să fie acuzat de aceleași nereguli și pentru perioada 2015-2017. În acest caz, atât Ghosn, cât și Kelly ar urma să fie reținuți până la sfârșitul anului 2018.

Televiziunea publică din Japonia susține că fostul președinte Nissan ar fi negat acuzațiile care i-au fost aduse până acum de către procurori.

Potrivit NHK, Carlos Ghosn ar fi spus că nu avea nicio intenție să mintă în declarațiile financiare.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • il tin captiv pana cedeaza Renault. Dupa aia fac schimb, in noaptea de Anul Nou, pe un pod dintre granita dintre RDG si RFG, partile fiind dotate cu renault-uri si nissan-uri electrice cu incalzirea pe minim sa poata parasi rapid locul faptei

    zau
    11 0
  • Ha ha .. tare asta @vianu !
    Sa vezi scandal cand o iesi asta din arest ! O sa fie interesant de ascultat si varianta "infractorului". Probabil il tin acolo sa nu poata contracara pana nu aduna ei toate datele. O sa iasa cu scantei rau! Si sunt convins ca Renault nu va uita niciodata cum au procedat japonezii chiar daca eventual vor trebui sa le dea dreptate daca va fi cazul ,probabil ei ar fi vrut "sa-si spele rufele" in casa. E clar ca acolo mocnea de mult ceva , nu cred ca mai e cazul sa continue aceasta alianta, sincer, fiindca ambele "tabere" se vor uita intotdeauna peste umar.
    4 0
  • In gluma si nu prea: Yakuza o fi implicata? Astia lucreaza foarte metodic si sunt prezenti in multe consilii de administratie. Fac parte dintr-o latura a culturii japoneze. Nu sunt talharii fara scrupule din restul lumii dar tot o mafie sunt.

    Poate banii astia erau niste sume ne-donate cui trebuie. O fi crezand Carlos (ce nume de francez) ca il protejeaza Franta. Iaca ca nu.
    5 0
  • francezii au vrut sa fuzioneze cu nissan, in genul sa conduca ei tot.............. dar au uitat ca samuraii, nu uita, nu iarta :)

    nissan aduce cash-ul in grup, francezii au mai multe actiuni la nissan decat invers............. si na, numai ei sa manance ? mai sunt si alti flamanzi la masa !
    0 0
  • Azazel
    Haideti, haidei, fani Renault! Nu va sfiiti sa-l ridicati in slavi pe individul asta, asta cum o faceati odata. Sau v-a picat cumva netul?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru