Noi clipuri teaser cu viitorul SUV electric Lotus. Prezentare în 2022

de Alexandru Monenciu
Luni, 21.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a publicat două noi teasere cu viitorul său crossover electric, denumit momentan Type 132. Acesta va fi prezentat pe parcursul acestui an.

În 2022, Lotus este așteptat să prezinte lumii întregi un SUV electric, care momentan este cunoscut sub denumirea Type 132. Până să facem cunoștință cu el, constructorul britanic continuă campania de promovare și publică acum două noi clipuri teaser.

Primul este denumit Heart și se concentrează pe sistemul de propulsie electric, iar cel de-al doilea (Power) pune accentul pe jantele viitorului SUV cu zero emisii. Din câte se pare, acestea vor fi confecționate dintr-o combinație de aluminiu și fibră de carbon.

Până acum știm că primul SUV din istoria Lotus va atinge 96 km/h în mai puțin de 3 secunde, iar bateriile vor avea o capacitate cuprinsă între 92 și 120 kWh. Mulțumită unei arhitecturi la 800V, acumulatorul se va încărca până la 80% din capacitate în 20 de minute.

Totodată, Type 132 va avea elemente aerodinamice active, dar și tehnologie LIDAR, care va fi "ochii mașinii", după cum susțin reprezentanții companiei.

În următorii doi ani, Lotus va lansa un nou sedan cu alură de coupe, dar și un SUV electric de dimensiuni mai mari.

Apoi, în 2026, constructorul britanic va prezenta un nou model sport.

via Lotus

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Tesla S plaid atinge aceste 60 mile, 96 km în sub 2 secunde

    calculat ca la roadster, deci o fi un 2,4 secunde în realitate.... dar oricum AZI Tesla deja este mai rapid decât viitorul Lotus "sport"

    Mda, bine că măcar trec electric şi bine că o fac înainte să apară Tesla Roadster care e concurentul real a lui Lotus.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru