Noi detalii despre viitorul Nissan Micra electric: va fi dezvoltat de Renault

de Tiberiu Safta
Vineri, 10.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații, următoarea generație Nissan Micra va fi electrică și va împărți majoritatea componentelor sale cu viitorul Renault 5 electric. Totodată, japonezii au confirmat și anul lansării viitoarei generații a modelului subcompact.

Nissan Micra, modelul de clasă mică al constructorului japonez, este pe cale să primească o nouă generație. Pentru prima dată, aceasta va fi exclusiv electrică și va fi bazată pe viitoarea platformă CMF-BEV a alianței RenaultNissan – Mitsubishi. Aceeași platformă va fi văzută și la viitoarele modele electrice de serie Renault 4 și Renault 5.

Acum, constructorul japonez a oferit mai multe detalii despre succesorul electric al lui Micra. În primul rând, Nissan a confirmat că noul model va fi lansat oficial în 2026 și va fi dezvoltat și produs exclusiv de către Renault. Inclusiv actuala generație, care datează din 2016, este asamblată la uzina Flins-sur-Seine din Franța, acolo unde sunt asamblate Renault Clio și Zoe.

Mai mult, viitoarea generație Micra va împărți circa 80% dintre componentele sale cu viitorul Renault 5 electric. Cel din urmă model este așteptat să fie lansat în 2025.

Deocamdată, Nissan nu a dezvăluit mai multe detalii tehnice despre noul model.

În schimb, japonezii au anunțat anterior că noul Micra electric promite să ofere o autonomie de circa 400 de kilometri.

via Nissan

Comentarii (2)

  • aka Nissan sunt incapabili ca restul japonezilor, în a face maşini electrice

    Viitorul ?

    FALIMENT

    vezi Ford şi cu explicaţiile de rigoare

    https://youtu.be/aNFFLe_4BOo
    4 6
  • Adica vor face inca o porcarie ca zoe, dar cu sigla nissan?
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru