Noi tensiuni în grupul PSA: sindicaliștii germani îi acuză pe patronii francezi că vor să vândă “pe bucăți” divizia de inginerie Opel

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime
Miercuri, 04.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Liderii de sindicat de la Opel sunt extrem de nemulțumiți de posibila vânzare “pe bucăți” a diviziei de inginerie a companiei și cer explicații urgente din partea patronatului PSA.

Presa franceză susține că grupul PSA vrea să împartă divizia de inginerie Opel în 4 bucăți, pe care ar urma să le vândă separat către alte companii. Cotidianul Le Monde citează un document intern al companiei PSA, în care se arată că această divizie are o valoare totală de 500 de milioane de euro și cuprinde aproape 4.000 de angajați.

Potrivit aceleiași publicații, de cumpărarea celor “4 bucăți” s-au arătat interesate trei companii din Franța și una din Germania. Aceste informații au stârnit furia sindicaliștilor germani, care cer explicații urgente din partea PSA.

“Poziția noastră este clară. Vânzarea diviziei de inginerie ar pune în pericol viitorul Opel. Inima brandului Opel este departamentul de inginerie, fără de care nu am mai avea nicio identitate,” au transmis liderii de sindicat Opel.

Este de așteptat ca sindicate precum IG Metall, unele dintre cele mai puternice din Europa, să respingă decizia PSA de vânzare a unor părți din Opel.

Potrivit șefului Opel, planul de reorganizare al companiei presupune ca divizia de inginerie să devină “parte integrantă” din grupul PSA.

Acesta a spus că divizia de inginerie va rămâne la baza dezvoltării Opel, dar că trebuie găsite soluții pentru o “dezvoltare sustenabilă”.

Via Automotive News

 

 

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Aşa şi??

    BRAVO PSA !!

    Dacă nu era PSA, nu numai că fostul proprietar ar fi dat în şomaj pe mulţi, dar ar fi vândut pe bucăţi tot.

    PSA măcar nu înseamnă închiderea completă.

    Oricum grupul are divizie de inginerie în Franţa, nu îi mai trebuie şi în Germania. Apoi platformele şi motorizările vor fi aceleaşi, create în Franţa, de ingineri francezi.

    Nu au nevoie de cei germani.
    11 8
  • inexorabil
    La prima vedere, totul ȋți pare logic, nu-i așa, Mafikkk? Păi, vezi cum se adeverește presupunerea mea “schizofrenică” ? Mai devreme sau mai târziu, tot trebuie să “răsufle” adevărul, oricât l-ar vrea unii ȋngropat ȋn pivniță. Și anume că pe francezi nu-i interesează decât dreptul legal de a (se) folosi (de) emblema Opel. De “restul” caută să se descotorosească insensibili, tot legalmente, dar mai ales ȋn spiritul “economiei de piață”, pentru un nivel maxim de persuasiune cu impact public.

    Dar, eh, nu trebuie să acuzăm PSA. Necazul lui Opel pornește de la fostul proprietar…La un moment dat, părea că i-a acordat prea multă putere (Opel Group – ȋn loc de denumirea firească “General Motors Europe”), ca apoi să-l abandoneze ȋn șanț, așa, subit, pe nepusă masă, tocmai când lucrurile dădeau semne că se vor ȋndrepta (ȋn privința pierderilor financiare). Mă rog, să nu fiu ipocrit: de fapt, mie ȋmi convine ȋntrucâtva, fiindcă este limpede că influența tehnică și estetică asupra lui Buick se va stinge ȋn timp (problema este că, mai devreme sau ma târziu, pe Buick – și numai pe el – ȋl va spulbera trendul electro-autonom, deci nu-mi fac nicio speranță, chiar și cu Opel pe dinafară).

    La urma urmei, știi ceva? Corporatismul, oricât s-ar proclama “de dreapta” și ȋn oricâte drapele ale liberalismului/capitalismului s-ar ȋnfășura, ȋn realitate ȋnseamnă forma cea mai agresivă și cea mai odioasă de socialism/comunism. Punct.
    7 4
  • Edikkk
    Dle inex confunzi grav lucrurile. Capitalismul este bazat pe capital şi dreptul la prioritate privată, mai ales firme proprii
    Comunismul este opus, proprietatea privată e un moft, capitalul este al statului şi atât

    Aţi prins comunismul ca să ştiţi despre el? Eu cred că nu.
    3 0
  • inexorabil
    Măi, imberbule, “dialectica” te vădeşte ca limitat rău…Sfera cunoaşterii se interpretează, în cazul tău (şi nu numai), ca ancorată în DEX şi în materii şcolare. Capacitate de raţionament inductiv şi deductiv…neam. Măcar te-ai cultivat din niscaiva lucrări de specialitate? Ceva despre globalizare/glocalizare? De fapt, dacă ajungi să pui semnul coincidenţei între corporatism plus consumism şi capitalism (care a murit…în glorie), atunci…m-am convins. Înapoi în coteţ, Fido!

    Da, am “prins” comunismul, dar un aerian ca tine n-a citit când am detaliat chiar. Hm, comunism…deoarece dreptul la proprietate n-a fost atât de ştirbit pe cât se pronunţă unii “de dreapta”, mai degrabă am parcurs un socialism transfigurat într-un sentiment de profundă apartenenţă naţională [prefer patriotismul moderat, nu (ultra)naţionalismul de dreapta]. Care se află în fiecare om, precum germenii cancerului şi răul nativ, deci ori este manifest, ori latent. Şi stai să vezi ce va însemna…hipersocialismul, tranzacţionat cu viclenie între imperativele globaliste “abuzive” şi dezideratele localiste “fireşti”, pe care îl va propovădui statul-corporaţie “nelocalizabil” în timp şi spaţiu. Cu alte cuvinte, te vei bucura de un simţ acut al proprietăţii/intimităţii asigurate şi ocrotite legalmente, numai că nu vei înţelege că îi aparţii trup şi suflet celui/celei (Elitei neomarxiste) care te va stăpâni totalmente, în primul rând la nivel mental.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru