Noi veşti încurajatoare: o treime dintre maşinile vândute în 2040 ar putea fi electrice

de Daniel Popescu
Luni, 12.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
35% dintre maşinile vândute în 2040 vor avea propulsie electrică, potrivit unui studiu britanic care ia în calcul factori precum dezvoltarea bateriilor şi reglementările legale.

Maşinile electrice sunt promovate insistent de constructori ca parte a planurilor de a respecta normele de poluare care vor intra în vigoare din 2021, astfel că diverse studii anticipează o creştere puternică de vânzări.

Ultimele date vin din partea IHS Markit, o companie britanică specializată în studii de piaţă pentru mediul de afaceri. Aceasta anticipează că maşinile electrice vor acapara între 15% - 35% din vânzările totale de vehicule, în timp ce cotă de piaţă pentru maşinile de pasageri va creşte până la 40%.

Urmareste Automarket
Pentru a ajunge la aceste valori, studiul menţionează că sunt vitale câteva lucruri, printre care se numără şi o autonomie mai mare pentru baterii.
Ultimele informaţii din acest domeniu sunt încurajatoare, întrucât o serie de cercetători susţin că sunt aproape de lansarea unor condensatori care să ofere un timp de încărcare similar cu cel al unei reîncărcări tradiţionali.

În acelaşi timp, IHS Markit consideră că un rol la fel de important îl va avea legislaţia, prin care clienţii pot fi încurajaţi să cumpere electrice dacă beneficiază de diverse facilităţi fiscale. Pe de altă parte, un rol important care nu este menţionat în studiu este preţul carburanţilor, în contextul în care scăderea preţului la petrol a determinat o scădere a vânzărilor de electrice în Statele Unite în ultimele luni.

Constructorii au anunţat deja numeroase modele electrice care vor apărea pe parcursul următorului deceniu. De exemplu, Daimler va lansa 10 modele electrice, în timp ce Grupul Volkswagen pregăteşte 30 de modele până în 2015. Chiar şi Toyota a decis să iniţieze un program de dezvoltare pentru maşini electrice, pe care le va lansa în preajma anului 2020.

Via Motor1

Comentarii (8)

  • hazard
    dar pentru doua mii o suta si ceva aveti vreo previziune?
    9 0
  • Asta in tari civilizate. In Romania nu vor domina cazanele de 30 de ani vechime atunci !
    3 1
  • este descurajant, pana atunci speram sa fie interzise masinile clasice cu ardere interna.
    5 1
  • babacloanta
    "un studiu" , "...ar putea fi..." doar presupuneri.
    3 1
  • Daniel Popescu, ce dată e azi?

    "în timp ce Grupul Volkswagen pregăteşte 30 de modele până în 2015"
    5 1
  • Valius
    2040!!! Pana atunci nici nu stim ce vremuri mai vin. Ori plecam cu bicicleta in spatiu ori ajungem la sapa de lemn.
    2 1
  • Petrolhead
    Astia cu studiile lor pe 500 de ani nu iau in calcul ceva,creierul uman.Daca "mi se aprinde becu" maine dimineata si dezvolt cine stie ce tehnologie (putin probabil :)) ) care sa schimbe radical domeniul acesta al autovehiculelor electrice,pun pariu ca pana in 2040 ,100% din masini vor fi electrice,cu tot cu "bossi" din lumea petrolului care cu siguranta se vor opune.zic si eu...
    4 1
  • Petrolhead
    Bossii* sau Boşii(cum vreti voi)


    OFF-TOPIC --> Vrem buton de edit :)
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru