Noile Audi A4 și Q7 primesc servicii care permit operarea lor de la distanță, cu ajutorul telefonului sau ceasului inteligent

de Bogdan Mirică
Vineri, 25.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat două noi servicii care conectează mai bine modelele A4 și Q7 cu proprietarii lor. Acestea permit controlarea mașinilor de la distanță.

În prezent, Audi este unul dintre constructorii auto cu cea mai multă tehnologie disponibilă într-o mașină. Noile generații Audi Q7 și A4 stau mărturie, mai ales că produătorul german tocmai ce a lansat două servicii care conectează și mai mult mașinile cu utilizatorii lor.

Serviciul myCarManager

Primul dintre ele se numește myCarManager, poate fi descărcat în sistemul multimedia Audi MMI Connect și le permite proprietarilor să folosească o aplicație de mobil pentru a comanda totul de la distanță.

Mai exact, cu ajutorul telefonului mobil sau al ceasului inteligent, clienții pot închide sau deschide ușile, pot să activeze sistemul auxiliar de încălzire și pot avea acces la o mulțime de informații cum ar fi: cantitatea de carburant din rezervor, autonomia rămasă, statusul geamurilor sau al portierelor, precum și locul unde se află parcată mașina.

Funcția myService

Cel de-al doilea serviciu se numește chiar myService și oferă acces ușor la numere de urgență și la companii de asistență rutieră.

Există și o funcție Audi Service Request, care trimite date despre automobil către dealerul Audi cu două săptămâni înainte de perioada de service, pentru a face o programare.

În comunicatul de presă emis pentru a anunța lansarea acestor două noi servicii, Audi pune mare preț pe siguranța datelor proprietarilor, oferind asigurări că toate informațiile sunt verificate și circulă într-un mediu sigur. Această poziție vine după ce tot mai multe mașini au dovedit slăbiciuni în fața unor atacuri informatice.

SUA: cercetătorii de la Universitatea din San Diego au controlat prin smartphone frânele unui Corvette

Comentarii (5)

  • Scorpionul_negru
    Asta mai lipsea....dotari inutile !
    5 10
  • romanul capsunar
    am inteles ca astia de la VAG au niste softisti foarte buni...
    21 4
  • De abia astept sa ma angajez si eu la ei pe partea de soft :)))))))
    1 5
  • probabil pot controla de la distanta si cantitatea de fum, consumul si caii furnizati.
    7 10
  • Valius
    Haideti mai, ce sunt astea?! Complicam masinile cu tot felul de prostii? Mai bine ar inveti mai mult in sisteme de propulsie nu in tampenii pe care unii nici nu le baga in seama, mai ales la noi.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru