Noile generații Mini Cooper și Countryman au fost lansate oficial în România

de Tiberiu Safta
Miercuri, 29.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noile generații Mini Cooper și Countryman au fost lansate oficial în România, în cadrul unui eveniment susținut la Muzeul Imersiv al Noilor Arte. Cu această ocazie, aflăm și prețurile noilor modele în țara noastră.

La începutul lui septembrie, MINI a prezentat oficial generații noi pentru modelele Cooper și Countryman. Acum, cele mai noi modele ale mărcii britanice au ajuns și în România. Evenimentul de lansare, la care a luat parte și redacția noastră, a avut loc la București, în cadrul Muzeului Imersiv al Noilor Arte, sau pe scurt, MINA.

Cele două modele prezintă noul limbaj de design al mărcii, botezat Charsimatic Simplicity. Așa cum sugerează numele, noul limbaj vizual se concentrează mai mult pe simplitatea estetică, dar și pe eleganță în același timp. Ambele modele primesc faruri LED noi, cu 3 semnături luminoase diferite, ce pot fi alese de șofer.

Bineînțeles, noile Mini Cooper și Countryman sunt și primele modele ale mărcii britanice care sunt dotate cu noul ecran central rotund OLED pentru sistemul multimedia. Noul sistem integrează și așa-numitele Experience Modes, 8 la număr, care schimbă ambianța în habitaclu, dar și caracteristicile de condus ale celor două modele.

Și pentru că tot suntem în habitaclu, nu putem uita nici de utilizarea de materiale sustenabile și reciclate, vizibile mai ales în panourile portierelor și la bord.

Noile generații Mini Cooper și Countryman primesc interioare vegane și materiale noi, precum poliester reciclat, al cărui proces de fabricație reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 80% și consumul de apă cu până la 95%. Primele noastre impresii despre acest material sunt pozitive, întrucât materialele oferă un feeling de calitate la atingere.

PREȚURI NOUL MINI COOPER: START DE LA 31.748 DE EURO

În cadrul evenimentului de lansare am aflat și prețurile noilor modele pe piața din România. Noul Mini Cooper este disponibil în versiunile Cooper E, cu motor de 184 de cai putere, respectiv Cooper SE, cu motor de 218 cai putere. Versiunea de bază are un preț de pornire de 31.748 de euro, în timp ce versiunea mai potentă pleacă de la 35.641 de euro.

De notat aici că autonomia lui Cooper E este de 305 kilometri în regim WLTP. Între timp, versiunea Cooper SE oferă o autonomie mai mare, de 402 kilometri în ciclul WLTP.

PREȚURI NOUL MINI COUNTRYMAN: START DE LA 36.474 DE EURO

Trecem la noul Mini Countryman, care este disponibil în România în 3 versiuni: C, S și John Cooper Works ALL4.

Noul model primește un motor de 1.5 litri cu 3 cilindri, respectiv o unitate de 2.0 litri cu 4 cilindri, iar puterile sunt următoarele: 170 CP, 218 CP și 300 CP. Versiunile C și S ale noului Countryman primesc și un sistem mild-hybrid de 48 de volți.

Noul Mini Countryman C pornește de la 36.474 de euro în țara noastră. Versiunea Countryman S are un preț de pornire de 42.271 de euro, iar cea mai puternică versiune, John Cooper Works ALL4, propune un preț de pornire de 52.420 de euro.

Înainte să încheiem, la evenimentul de lansare a fost prezent și celebrul Racing MIMI, primul Mini electric de curse construit vreodată, chiar la noi în România. Racing MIMI este și primul automobil electric de curse care câștigă un campionat în competiție directă cu mașini cu motoare termice. Mașina, pilotată de Horia Platona, a cucerit titlul în Campionatul Național de Super Rally.

via Mini

Comentarii (1)

  • Catalin
    Nu ne simțim bine daca nu menționăm și partea eco. Incredibil
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru