Norvegia: mașinile electrice au atins o cotă de 44% în ianuarie, în creștere față de anul trecut

de Paul Cosma
Marti, 04.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ianuarie, mașinile electrice au atins o cotă de 44.3% din vânzări în Norvegia, în creștere față de 37.8% în aceeași perioadă din 2019. Norvegienii estimează că electricele vor ajunge la 50-60% din totalul vânzărilor pe 2020.

Norvegia continuă să dea tonul când vine vorba de gradul ridicat de utilizare a mașinilor electrice în raport cu mașinile diesel și pe benzină.

În prima lună din 2020, cota electricelor din Norvegia a atins 44.3% din vânzări, în creștere față de 37.8% în ianuarie 2019. Anul trecut, electricele au avut, per total, o cotă de 42.4% din vânzări în Norvegia.

Cele mai căutate modele electrice de către nordici, în ianuarie, au fost Audi e-tron (902 unități), Renault Zoe (533) și Volkswagen e-Golf (511).

Pentru 2020, autoritățile norvegiene se așteaptă ca vehiculele cu emisii zero să atingă 50-60% din vânzări.

Via Reuters

Comentarii (4)

 • si nivelul de trai al populatiei la ce nivel a ajuns?
  2 3
 • Anonim
  Norvegia este o tara cu un nivel de trai foarte ridicat cu infrastructura bine pusa la punct . Dar si acolo cine bate tara in lung ca lata nu este merge tot pe diesel .
  5 3
 • Rudolf D.
  Norvegia este Kuweitul Europei.
  Nu mai am nimic de adaugat.

  Doar nu credeati ca isi asigura nivelul de trai din pescuit de somoni!
  11 4
 • Adrian
  Mai lasati naibii procentele astea pentru Norvegia. Tara aia are 5 milioane de locuitori. 44% e pistol cu apa pentru populatia Europei sau a planetei. Mai bine cautati care e procentul pentru China.
  6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru