Noua generație Mercedes-Benz Clasa C primește versiune plug-in hybrid cu 100 km autonomie electrică

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 27.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Mercedes-Benz Clasa C poate fi comandată acum și în versiune plug-in hybrid. Denumită comercial C300 e, aceasta dispune de 313 cai putere și poate parcurge până la 100 de kilometri în modul 100% electric.

Constructorul german de automobile a lansat noua generație Clasa C la finalul lunii februarie. Pentru a respecta noile standarde de emisii, gama de motorizări este electrificată și compusă numai din unități cu patru cilindri.

Acum, Mercedes-Benz Clasa C este disponibil și în versiune plug-in hybrid. Denumită comercial C300 e, aceasta poate fi comandată chiar acum în variantă sedan, urmând ca versiunea break (C 300 e Estate) să debuteze pe piața din Germania în luna decembrie.

Motorul pe benzină, de 2.0 litri (M 254), este alăturat unei unități electrice care dezvoltă echivalentul a 129 de cai putere. În total, ansamblul este capabil de 313 CP și 550 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 6.1 secunde. Viteza maximă este de 245 km/h.

În modul 100% electric, noul Mercedes-Benz C300 poate parcurge până la 100 de kilometri. Viteza de top în acest caz este de 140 km/h.

Cel de la volan poate seta nivelul de recuperare a energiei, iar în modul de rulare standard poate chiar experimenta condusul cu o singură pedală.

Potrivit nemților, sistemul recuperează peste 100 kW.

În Germania, versiunea sedan pornește de la 56.168 de euro, iar pentru C300 e Estate trebuie să scoți din buzunare cel puțin 57.953 de euro.

via Mercedes-Benz

Comentarii (5)

  • Adrian
    De ce puneti mare pe afiș 313 CP? E derutant. Cine vrea ma mearga cu ea electric, are doar 130. Putin sau mult pentru pretentiile acestei masini?
    Iar puterea aia totala e atinsa vreodata? Adica motoarele termic si electric functioneaza simultan vreodata? Intreb sincer, ca nu stiu. Adica pentru atingerea vitezei aleia de 0-100 functioneaza concomitent cele 2 motoare?
    8 4
  • Dacă nu greșesc, M254 este motorul cu tehnologie din F1, cel cu compresor auxiliar electric.
    5 1
  • Edikkk
    În sfârşit o maşină hibridă decentă.

    Încarcarea în 30 minute.

    Bravo Mercedes
    3 10
  • cele doua motoare pot functiona simultan, momentul in care se poate atinge puterea max specificata.
    doar in modul exclusiv electric se limteaza viteza maxima la 140km/h probabil ptr a nu descarca bateria in 10 min.
    9 1
  • Mircea Badea
    de ce nu il vinde decat hibrid?
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru