Noua generație Opel Mokka: primele imagini și detalii referitoare la versiunile cu motoare convenționale

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 02.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea electrică a noii generații Opel Mokka a fost prezentată la finalul lunii iunie, însă acum, reprezentanții companiei oferă primele imagini și informații referitoare la variantele echipate cu motoare cu ardere internă. Nemții au pregătit două propulsoare pe benzină și un motor diesel.

În luna iunie, Opel a prezentat noul Mokka-e. Versiunea electrică a SUV-ului german este disponibilă cu un motor de 136 de cai putere și cu o baterie cu capacitatea de 50 kWh care asigură o autonomie de până la 322 de kilometri.

Acum, producătorul german a publicat primele imagini și detalii referitoare la versiunile echipate cu motoare convenționale. Opel Mokka va putea fi comandat cu o motorizare diesel și două unități pe benzină.

Intrarea în gamă este realizată de unitatea pe benzină de 1.2 litri. Aceasta dezvoltă 100 de cai putere la 5.000 rpm și 205 Nm începând cu 1.750 rpm. Resursele propulsorului vor fi gestionate exclusiv de o transmisie manuală cu șase trepte. Conform oficialilor Opel, Mokka echipat cu această motorizare poate accelera de la 0 la 100 km/h "în circa 11 secunde", iar viteza de top se oprește în dreptul valorii de 182 km/h.

A doua motorizare pe benzină are tot 1.2 litri și dezvoltă 130 de cai putere la 5.500 rpm și 230 Nm începând cu 1.750 rpm.

Standard, această variantă va fi echipată cu o cutie manuală cu șase trepte, însă clienții vor putea comanda și o cutie automată cu opt trepte. Alături de motorul cu 130 CP și transmisia manuală, Opel Mokka va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 9.2 secunde, iar viteza de top va fi de 202 km/h.

Singura unitate diesel pregătită de nemți are 1.5 litri și livrează 110 cai putere la 3.500 rpm și 250 Nm începând cu 1.750 rpm. Motorul va fi echipat și cu un sistem de tratare a gazelor de eșapament cu o soluție pe bază de uree, proces denumit reducere catalitică selectivă. Această motorizare va fi disponibilă doar cu o cutie manuală cu șase rapoarte.

La fel ca în cazul versiunii Mokka-e, Opel a pregătit la interior un instrumentar digital de bord cu o diagonală de până la 12 inch, în timp ce ecranul sistemului multimedia va putea fi comandat în variante de 7 inch sau 10 inch. Pe lista noutăților în materie de sisteme de asistență și siguranță, Opel introduce un cruise control adaptiv inteligent cu funcție stop&go.

În premieră pentru gama Mokka, Opel introduce și nivelul de echipare GS Line.

Acesta propune elemente de caroserie vopsite în roșu, accesoriile cromate sunt înlocuite cu unele negre, jantele vor avea un design special, iar la interior vor fi integrate scaune speciale și un panou de instrumente cu finisaje roșii.

Comentarii (3)

  • Pavelescu
    O mostra de originalitate intr-o lume prea conformista. Superb noul Mokka, in viziunea mea.
    27 2
  • Intr-adevar, e un progres vizibil si chiar imi pare un model reusit. Din profi imi pare ca aduce putin cu MX 30-ul de la Mazda
    14 0
  • mokka a fost primul suv mic de la opel, dupa mariaj au scos crossland (2008) si grandland (3008), nu prea inteleg in ce zona se incadreaza noul mokka, e mic, mare sau maricel, ori e ceva mai de aratura decat celelalte?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru