Noua generație Renault Clio va fi produsă aproape integral în Turcia: subcompacta apare în toamnă cu un interior revoluționar

de Daniel Popescu
Luni, 19.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
80% din producția noii generații Renault Clio va fi realizată în Turcia, în timp ce uzina din Franța va realiza doar 6% dintre unități și numai în primii 2-3 ani de la lansarea pe piață.

Renault este pe punctul de a schimba strategia în privința producției noii generații pentru Clio, care urmează să fie lansată în toamna acestui an înainte ca vânzările să înceapă în 2019.

Potrivit unor surse multiple din cadrul companiei, 80% din producția anuală a subcompactei va fi realizată la uzina pe care francezii o dețin în localitatea turcă Bursa. De asemenea, 14% din producție va fi realizată la uzina Novo Mesto din Slovenia, astfel că uzina franceză din Flins va produce numai 6% dintre unități, adică circa 25.000 de unități.

În plus, producția de la Flins ar urma să înceteze complet după 2-3 ani, atunci când cererea pentru noua generație va scădea în mod natural. "Bursa va fi noua uzina principală pentru noul Clio și va fi urmată de Novo Mesto. Flins va produce atunci când celelalte două uzine nu vor face față cererii", afirmă o sursă pentru Reuters.

Renault a luat această decizie pentru a crește producția de modele electrice la uzina de la Flins.

Aici se produce deja Renault Zoe, iar constructorul este în curs de modernizare a uzinei pentru startul producției unui nou model electric sau hibrid care nu a fost încă nominalizat. Oficialii Renault susțin însă că este prematur să anunțe planurile cu privire la producția lui Clio. "Încă lucrăm. Orice comentariu ar fi incomplet, cu erori și prematur", a explicat un purtător de cuvânt al Renault.

Noul Renault Clio ar putea beneficia de o versiune hibridă alcătuită dintr-un motor pe benzină și un sistem electric de 48 de volți care să permită reducerea consumului și, implicit, a emisiilor de dioxid de carbon. În plus, va fi echipată cu o serie de sisteme autonomie de Nivel 2.

Din punct de vedere al designului, noul Clio va prelua unele elemente stilistice de la modele precum Megane sau Talisman, inclusiv în privința formei blocurilor optice. În plus, Renault va introduce schimbări majore la interior prin utilizarea unor materiale de calitate mai bună.

Via Renault, Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru