Noua Karma Gyesera, o nouă berlină electrică de performanță: 590 CP și autonomie de peste 400 km

de Tiberiu Safta
Luni, 04.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Karma au dezvăluit imagini oficiale cu un nou model de performanță. Acesta se numește Gyesera și primește un propulsor de 590 de cai putere, iar autonomia este de aproximativ 400 de kilometri.

Constructorul american a prezentat oficial noul Gyesera, o berlină electrică de performanță. Noul model este, de fapt, o evoluție a lui Karma GSe-6, un alt model electric lansat în 2021. În ciuda unui design familiar, aproape toate panourile ale caroseriei sunt complet noi. Excepție fac doar aripile laterale din spate, care sunt preluate de la GSe-6.

Caroseria lui Gyesera este confecționată din aluminiu în combinație cu fibră de carbon, iar șasiul este făcut integral din aluminiu. Partea din față a noului model este desenată simplu, cu un vârf ascuțit și cu un spoiler frontal pentru o notă mai sportivă. Farurile au un aspect compact și integrează o semnătură luminoasă LED.

Profilul noului Gyesera este foarte asemănător cu cel văzut prima dată la Fisker Karma, datorită plafonului amplasat foarte jos, dar și a lungimii caroseriei. De altfel, noul model măsoară 5.07 metri în lungime, 2 metri în lățime și 1.33 de metri în înălțime. Ampatamentul lui Karma Gyesera măsoară 3.15 metri.

Partea din spate are un design la fel de simplu, însă și aici avem un difuzor aerodinamic pentru mai multă forță de apăsare în viraje.

Habitaclul noului model îmbină un design clasic al unui bord cu tehnologia contemporană, reprezentată de instrumentarul digital și de ecranul central mare pentru sistemul multimedia.

Noua Karma Gyesera promite un propulsor de 590 de cai putere și un cuplu de 940 de Nm. Cu acest propulsor, care trimite puterea către roțile din spate, Gyesera va putea accelera de la 0 la 96 de km/h în 4.2 secunde și promite să atingă o viteză maximă de circa 220 de km/h. Bateria are o capacitate de 120 de kWh și oferă o autonomie de aproximativ 400 de kilometri.

Producția noii Karma Gyesera va începe la finalul acestui an. Modelul va fi produs în circa 2000 de exemplare pe parcursul următorilor 5 ani. Prețul acestui model ar urma să fie cuprins între 175.000 de dolari și 225.000 de dolari.

via Karma Automotive

Comentarii (1)

  • cred ca e cea mai mare consumatoare dintre toate masinile electrice ... poate doar Hummer sa fie mai nasol. La o baterie de 120 de kWh sa ai doar 400 km autonomie...foarte ecologica masina asta
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru