Noua Karma Kaveya este un coupe electric american: motor de 1196 de cai putere

de Tiberiu Safta
Marti, 14.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Karma Automotive, un producător american de automobile, a prezentat noul său model Kaveya. Acesta reprezintă noul etalon al mărcii și este un model electric cu un motor care dezvoltă 1196 de cai putere.

Americanii de la Karma Automotive au prezentat un nou model de performanță. Acesta este botezat Kaveya și este noul etalon al mărcii, precum și cel mai puternic produs de această companie. De altfel, noua Kaveya este etichetată ca fiind un "super coupe GT exclusivist, dezirabil și avansat."

Mașina a fost prezentată în cadrul unui eveniment din Las Vegas, fiind vorba de un prototip funcțional. Modelul aduce o caroserie cu un design fluid și neted în mare parte, dar sculptat puternic în unele zone, cum ar fi portierele.

În partea din față avem faruri ascunse în spatele unor elemente glisante, care aduc un omagiu farurilor escamotabile prezente la mai multe modele de performanță construite înainte de 2004. Acela a fost ultimul an în care au fost fabricate modele de serie cu asemenea faruri, în speță Chevrolet Corvette C5 și Lotus Esprit.

Evident, farurile dispun de tehnologie LED, la fel și stopurile foarte subțiri, care au o semnătură luminoasă asemănătoare unei ținte datorită luminilor suplimentare montate pe plafon și în mijlocul difuzorului.

Plafonul este confecționat din sticlă, iar jantele de 19 inch completează exteriorul modelului de performanță. Compania nu a oferit nicio imagine cu interiorul noului model.

Ca dimensiuni, noua Karma Kaveya măsoară 4768 de milimetri în lungime, 2002 milimetri în lățime și doar 1255 de milimetri în înălțime. Ampatamentul modelului de performanță măsoară 2718 milimetri.

Noul model dispune de un propulsor electric de 1196 de cai putere și 1720 Nm. Puterea este transmisă către toate roțile, iar Karma spune că modelul va putea atinge 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde și o viteză maximă de 290 de km/h. Propulsorul electric este alimentat de o baterie de 120 de kWh, de unde rezultă o autonomie de 402 kilometri. Potrivit mărcii, bateria va putea fi încărcată de la 10% la 80% în 45 de minute.

Noua Karma Kaveya va fi produsă în serie limitată, însă nu se știe cu exactitate numărul de exemplare. În acest moment, Karma spune că mai sunt 353 de exemplare de produs.

via Karma Automotive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru