Noua strategie Mercedes: Clasa A și Clasa B ar putea fi eliminate din gamă

de Paul Cosma
Miercuri, 07.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele Clasa A și Clasa B de la Mercedes ar putea fi eliminate din oferta nemților, întrucât constructorul vrea să se concentreze pe mașini electrice și pe vehiculele care pot aduce profituri mai mari, în conformitate cu noua strategie.

Daimler a anunțat marți o nouă strategie pentru Mercedes-Benz, prin care brandul va lansa mai multe modele electrice și va reduce anumite costuri.

Începând de anul viitor, Mercedes va lansa patru modele electrice pe noua platformă EVA, printre care și SUV-urile EQE și EQS. Pe listă se află și vehicule electrice sub brandurile AMG și Maybach, dar și o versiune electrică pentru Clasa G.

Șeful Daimler spune că anumite modele actuale nu vor primi o nouă generație, întrucât Mercedes vrea să se concentreze pe vehiculele care pot aduce profituri mai mari. În pericol se află Clasa A și Clasa B, care nu mai reprezintă o prioritate pentru Mercedes.

Ola Kallenius, succesorul lui Dieter Zetsche la cârma Daimler, vrea ca Mercedes să obțină o marjă de profit de cel puțin 10% până în 2025, prin dublarea vânzărilor Maybach și creșterea numărului de unități comercializate sub brandul AMG.

Via Automotive News

Comentarii (11)

  • Pacat
    10 3
  • Edikkk
    Păcat

    Lasă locul deschis, la tavă, pentru VW ID.3 şi ID.4

    Lăcomia asta, bat-o vina

    Toţi vor să facă maşini mai scumpe, Renault vrea să crească preţurile pentru a depăşi marja de profit
    acum Mercedes

    Ce lume dom'le, ce lume
    9 7
  • Octavian
    Nu am condus nici A Klasse nici B Klasse dar am auzit numai cuvinte de lauda la adresa lor (ma refer la ultimele modele aparute, nu cele de acum x ani).
    Deci da, pacat.
    Probabil le reduce imagine de brand de lux.
    6 4
  • Spunea cineva pe aici mai demult ca singurele Merc-uri adevarate sunt cele de la E-klasse in sus. Se pare ca astia de la mercedes citesc automarket.ro.
    13 1
  • Seria 1 si A3 de abia asteapta.
    13 0
  • @Octavian
    Mercedes nu este marca de lux, este premium. Pai atunci Bentley si Rolls ce sunt, daca nu lux?
    2 1
  • Cand un A Class este mai tehnologizat ca un S Class, incepe lumea sa-si puna intrebari. Pai ce platesc eu aici?
    2 3
  • A Class-ul chiar l-au pus la punct dupa 2-3 generatii, cate or fi fost. Acum intr-adevar se simte premium, are performante brici si tehnologie cum multi inca nu viseaza. Si nu cred ca nu au vanzari. Iar faptul ca poti transfera tehnologiile de la o clasa la alta, face totul si mai viabil financiar. Deci intrebarea care se pune este de ce? Chiar au marja de profit atat de mica? La scorurile la care vand masinile?

    B Class inteleg de ce nu l-ar mai face. Dar A Class ??? Probabil se gandesc sa le elimine din gama si sa le inlocuiasca cu echivalentele electrice? Asta n-ar fi rau deloc. 'Om trai si 'om vedea.
    5 0
  • Stiu ca voi fi "impuscat" cu minusuri, dar eu ma bucur de aceasta stire. Ca un fan al marcii, consider ca Mercedes-Benz trebuie sa faca doar modele de la clasa C in sus. A, CLA, B, GLA au fost create pentru a creste numarul de masini vandute, insa fara a avea marje de profit bune. Iar pentru a satisface cererea mare, calitatea a avut de suferit, in special in defavoarea C si E class, dar nu numai. Daca inainte de anii 90 nimeni nu se apropia de calitatea Mercedes, vedem ca in prezent nu mai este chiar asa - de multe ori materiale ieftine sau de slaba calitate sunt folosite acum, ceea ce era de neconceput acum 20 ani.
    Mercedes-Benz nu trebuie sa fie un brand de volum urias, ci un brand premium in care tehnologia, calitatea si eleganta sa fie primordiale. Iar daca asta inseamna sa renunte la anumite modele de volum, eu sunt de acord.
    3 2
  • Părerea mea : MB vrea sa țină la imaginea de marcă premium, pentru că așa este cunoscuta de zeci de ani. Dar clasa A și B pot fi aduse la nivelul calitativ al oricărei clase, prin transferul de tehnologie de la modele mai mari și materiale asemănătoare. Aceasta politica nu ii va ajuta. Electricele vor fi viitorul, dar nu ai nevoie in oraș de un E sau S. Apoi, generația mai tânără, vrea ceva in stilul clasei A de acum. O consider o politică greșită. Poți fabrica un număr de mașini din fiecare clasă după cum cere piata.
    1 0
  • Se pare ca si Mercedes simte greul tranzitiei spre masinile electrice. De aici si reducerea destul de drastica in gama. La clasa de sus, oricum se canibalizau. SL-ul a ajuns un fel de paria printre atatea GT-uri, decapotabile si coupe-uri.

    Curatenia la clasa mica se pare ca va fi destul de drastica, desi mi se pare o prostie. Repet, mai ales acum dupa ce A Class e intr-adevar demn de sigla Mercedes. Pai materialele din C Class-ul meu din 2011 sunt jos de tot fata de ce are A Class in ziua de azi. Clasa mica a atras foarte multi clienti tineri si jucata cum trebuie, cartea asta poate aduce beneficii uriase pe termen lung.

    Se pare insa ca actualul CEO e chtit foarte tare pe restructurare. Adevarul e ca daca nu schimbi ceva in timp, chiar daca lucrurile merg bine, risti sa devii un urias cu picioarele de lut. Managerii suedezi sunt exceptionali. Nordici, cu capul pe umeri, corecti pana in varful unghiilor sunt extrem de practici. Sunt obisnuiti cu resurse putine si cumva stiu sa taie vanjos in padure pana ajung la luminis.

    Va fi foarte greu sa ajungi la statura lui Zetsche, dar daca cineva are sanse, ala e un suedez. Cu anii m-am convins. Mercedes e intr-adevar o marca foarte scumpa, dar face toti banii. Indiferent cate chifle mai dau si ei, ca tot omul, per total, merita.

    Poate nu ne dam seama, dar suntem la un moment de cotitura in industria auto, si de ce nu, in transporturi, in general. Va fi foarte greu pentru managerii de la varf sa ia decizii corecte si la timp intr-o tranzitie spre un teritoriu care inca n-a fost cartografiat. Ca de obicei, va supravietui cel mai puternic, cel mai informat si cel care va avea un dram de noroc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru