Noua Toyota FT-Se, urmașul electric al lui MR2

de Tiberiu Safta
Miercuri, 25.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit oficial conceptul FT-Se, o mașină de performanță electrică, menită a fi succesorul celebrului model MR2. Conceptul este expus în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia și oferă un design asemănător unei mașini cu motorul amplasat central.

După ce am asistat la câteva imagini sugestive cu noul concept, Toyota a dezvăluit oficial noul FT-Se în toată splendoarea sa, cu ocazia Salonului de Mobilitate din Japonia. La prima vedere, conceptul FT-Se pare să anunțe un viitor urmaș electric al celebrului MR2, un model care avea motorul amplasat central și care a fost produs de marca japoneză între 1984 și 2007.

Față de vechile modele de serie, noul concept propune un limbaj de design mai agresiv, tipic unei mașini sport contemporane. În față putem observa un design unic al farurilor LED, cu lumini de zi care sunt integrate în vârfurile frontale ale aripilor. Aceste blocuri optice sub forma unor dungi se preling până în partea inferioară a caroseriei și chiar până în roțile din față. Partea din față este sculptată semnificativ pentru a scoate în evidență caracterul sportiv al conceptului, iar pe capotă este prezentă și sigla diviziei de performanță Gazoo Racing.

Văzut din profil, Toyota FT-Se pare a avea dimensiuni destul de mici pentru un model cu motorul amplasat central.

Așa a fost și cazul lui MR2, astfel încât conceptul FT-Se rămâne fidel filozofiei de design a vechiului model de serie cu privire la acest aspect. Aici observăm și prizele de aer laterale foarte mari, precum și oglinzile foarte subțiri.

Design-ul complex și ascuțit este prezent și în partea din spate, acolo unde este scos în evidență un difuzor masiv, dar și un eleron foarte mic modelat în caroserie. În schimb, putem vedea în unele imagini că FT-Se poartă și un eleron mai mare, ceea ce înseamnă că acesta este detașabil.

Habitaclul lui FT-Se adoptă un design minimalist și futurist, cu un volan aplatizat în părțile superioare și inferioare și cu un număr foarte mic de comenzi fizice. Aici putem vedea și un ecran principal pentru instrumentarul digital, precum și două ecrane suplimentare amplasate în stânga și în dreapta șoferului pentru accesarea comenzilor importante și pentru afișarea informațiilor esențiale. Aproape tot interiorul este îmbrăcat în alcantara neagră în combinație cu albastru.

Deocamdată, Toyota nu a dezvăluit niciun detaliu cu privire la motorul electric și la bateria conceptului.

Nu se știe dacă noul concept FT-Se va fi transformat într-un eventual model de serie.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru