Noul AccuWeather: Land Rover dezvoltă o mașină autonomă care se adaptează la condițiile meteo

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a înregistrat un patent pentru o mașină autonomă echipată cu sisteme de predicție a vremii pentru a schimba automat anumite setări.

Constructorii auto se gândesc la sisteme tot mai avansate pentru mașinile autonome, iar cei de la Land Rover vor să ia în calcul inclusiv condițiile meteo.

Întrucât modelele constructorului britanic sunt folosite inclusiv în condiții meteo dificile, inginerii mărcii au dezvoltat inclusiv un sistem capabil să anticieze schimbările de vreme. Astfel, Land Rover a depus un patent pentru un sistem electronic capabil să analizeze diverși parametri precum presiunea aerului, umiditatea sau luminozitatea, iar ulterior modifică anumiți parametri ai mașinii pentru a se adapta la noile condiții.

De exemplu, sistemul poate adapta setările pentru controlul tracțiunii sau să mărească capacitatea sistemului de încălzire atunci când un vânt puternic coboară brusc temperatura ambientală sau la apariția unei ninsori.

Cel putn teoretic, introducerea unui astfel de sistem este destul de ușoară, întrucât funcționarea acestuia se bazează pe o serie de senzori și pe sistemul de poziționare prin GPS.

Deși este în stadiu incipient de dezvoltare, sistemul ar putea debuta pe modelele Land Rover începând din anul 2020.

Via Caradisiac

Comentarii (2)

  • Da, că eu nu pot să dau drumul mai tare la căldură. Cum spunea un nene acum câteva săptămâni, tot mai multă tehnologie inutilă. Cică să ne simplifice viața, dar de fapt, ne-o complică mai rău.
    8 4
  • ai aceeasi reactie ca a unui senior aflat in fata unui smartphone :))

    Spre deosebire, un kid de 4-5 ani, intr-o juma de zi, invata sa acceseze netul, sa instaleze jocuri si sa le joace. Toate astea ce, in prealabil, ii sunt necesare 10 minute sa descopere tiparul ce tine de parola de acces.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru