Noul BMW iDrive: viitoarele modele germane vor avea ecran tactil și funcție de recunoaștere a gesturilor

de Bogdan Mirică
Miercuri, 07.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat la CES 2015 coceptul viitorului său sistem multimedia iDrive. Acesta va fi capabil să recunoască gesturi și va avea și funcție tactilă.

BMW a acordat o importanță deosebită târgului noilor tehnologii CES 2015, desfășurat în las Vegas. După ce a expus noua sa generație de lumini laser și stopuri OLED, precum și un BMW i3 capabil să se parcheze singur, constructorul bavarez a continuat să surprindă cu o versiune concept a sistemului multimedia iDrive.

Pentru cei care nu știu, iDrive este numele conglomeratului tehnologic ascuns în spatele sistemului multimedia proiectat în mijlocul planșei de bord. Sistemul este foarte popular și apreciat pentru ușurința în utilizare, însă el este pe cale de a fi îmbunătățit pentru viitoarele modele de serie.

Conceptul sistemului iDrive expus la CES este așteptat să își facă apariția chiar pe viitoarea generație Seria 7, programată să debuteze anul acesta. El promite un ecran ceva mai mare, care vine, în premieră pentru bavarezi, cu o funcție tactilă. Ea va prelua și va completa comenzile oferite clasic prin butonul iDrive de pe consola centrală.

Funcția tactilă va face mai ușoară inserarea textului.

Sistem de recunoaștere a gesturilor

O altă noutate absolută este sistemul de recunoaștere a gesturilor, care folosește un senzor 3D fixat pe plafon, capabil să citească mișcările mâinii într-o zonă delimitată de volan, schimbător de viteze și ecranul generos.

Potrivit oficialilor BMW, sistemul decodează diferite mișcări, cum ar fi apăsarea, rotațiile degetelor sau trecerea mâinilor de la stânga la dreapta. Spre exemplu, o mișcare de rotire a degetului poate reduce sau mări volumul sistemului audio, un deget ridicat poate răspunde la telefon, iar o trecere rapidă a mâinii poate refuza sau accepta apelul.

Reglarea volumului prin gesturi.

Urmareste Automarket

Toate aceste inovații vor fi completate și de un nou sistem multimedia disponibil pentru locurile din spate și botezat TouchCommand.

Acesta este practic o tabletă Samsung detașabilă, echipată cu o aplicație specială BMW, care permite pasagerilor din spate accesul la toate funcțiile mașinii: de la climatizare, la ajustarea poziției scaunelor.

Tableta este păstrată într-o carcasă care o ferește de lovituri și poate fi încărcată prin atașarea la u dispozitiv special creat.

Comentarii (2)

  • Hauleleu
    Asta a ajuns Bamnveu domne ? Sa faca parteneriat cu samsung , cu chinezii aia ? Pfffffff s-a facut iar de ciocolata , RUSINEEEE BEMVEU
    2 10
  • arogantul
    displayul central este mai elegant decat solutia gasita de mercedes dar este in urma solutiei volvo de pe noul xc 90
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru