Noul CEO Renault pregătește o “renauluție”: reducerile de costuri ar putea să depășească planul inițial de 2 miliarde de euro

de Paul Cosma
Joi, 10.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reducerile de costuri la grupul Renault ar putea să depășească ținta inițială de două miliarde de euro, potrivit unui anunț făcut de CEO-ul Luca de Meo către angajați. Noul CEO spune că planul său de redresare, pe care îl numește “Renauluția”, trebuie să fie sprijinit de fiecare angajat al grupului.

Grupul Renault a anunțat recent că se va reorganiza în patru unități de business, dintre care una va fi dedicată brandului Dacia, care va capăta o independență mai mare în cadrul constructorului francez.

Luca de Meo, care a preluat funcția de CEO de la 1 iulie, a anunțat angajații că este nevoie de o reducere a cheltuielilor mai mare decât cea anunțată anterior, de două miliarde de euro. Potrivit unui document citat de Reuters, prioritățile lui de Meo sunt generarea de lichidități și refacerea profitabilității.

Renault anunțase în luna mai că va renunța la 15.000 de angajați, va reduce producția și va restructura anumite fabrici din Franța, în efortul de a economisi 2 miliarde de euro. Luca de Meo nu a oferit detalii despre noul plan de reducere a costurilor.

Șeful grupului francez a vorbit însă despre o “renauluție” și a subliniat că Renault se află într-o “zonă roșie”, iar toți angajații companiei trebuie să sprijine proiectul de restructurare.

În umătorii 5 ani trebuie să facem ce a făcut grupul PSA în ultimii 5 ani, potrivit mesajului transmis de Luca de Meo.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • De la Renaulutie la polutie pentru marca Dacia mai e doar un singur pas,o miscare de mana de ceo din pix."Dacia, care va capăta o independență mai mare în cadrul constructorului francez"-Dacia se mai face si prin alte tari nu numai in Romania,nu cumva independenta asta si reducerea de costuri o sa lase romanii in fundul gol?
    8 5
  • Edikkk
    Măi Luca.... clienţii, cred că, aşteaptă motoare mai puternice !!

    Când VAG au de la 150, 200, ..., 300 cai putere, grupul Renault Dacia mai ales stau în 75, 80, .., 100 cai putere !!!?!!?

    Apoi este jignitor că se mai produc maşini deloc electrificate !!

    Ar trebui doar PHEV E-Tech, Full EV şi minim hybrid non plugin E-Tech !!!

    Toate modelele Renault dar şi versiunile europene ale Dacia !!!!

    Ce facem, mai vindem Renault şi Dacia în Europa ca la 1800 cu stick !!??! Sau ca în Africa (Algeria, Maroc) ???

    RUŞINE !
    5 15
  • Cine mai vrea reno acum e momentul... in viitor nu se stie cum vor fi afectate de aceste reduceri de costuri... cel mai probabil din calitate...
    7 3
  • Valentin
    E foarte ok la banii astia..mI mult decat ok..cine vrea motoare puternice poate sa isi ia skoda, bmw, lamborghini etc..cum ai putea sa vrei motor de 300 de cai pe o masina sub 10.000. nu exista in lume masina mai ok ca dacia la banii astia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru