Noul concept Mercedes-AMG PureSpeed: sistem de protecție Halo preluat din Formula 1

de Tiberiu Safta
Joi, 23.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG a dezvăluit oficial noul concept AMG PureSpeed. Acesta este un viitor model de serie care va fi disponibil în serie limitată și care este inspirat de Formula 1, în special datorită integrării sistemului de protecție Halo în caroserie.

Înaintea Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco, Mercedes-AMG a prezentat oficial un nou concept. Acesta este botezat AMG PureSpeed și anunță primul model din noua serie de modele exclusiviste Mercedes-Benz Mythos. Conceptul va fi transformat mai târziu în model de serie și va fi disponibil în 250 de exemplare.

Noul concept AMG PureSpeed se bazează pe Mercedes-Benz SL. Design-ul său este inspirat de către hypercar-ul Mercedes-AMG ONE, datorită prezenței unei părți frontale ascuțite și cu o priză de aer mare în bara din față, dar și ale elementelor aerodinamice confecționate din fibră de carbon. Inclusiv capota este nouă și integrează o priză de aer suplimentară.

Jantele au un design aerodinamic și includ capace care optimizează fluxul de aer în jurul acestora. Roțile din față primesc capace cu deschideri mai mari, în timp ce roțile din spate au capace cu deschideri foarte mici pentru a optimiza aerodinamica.

Piesa de rezistență a noului concept este sistemul de protecție Halo, inspirat de actualele monoposturi de Formula 1.

Prin prezența acestei structuri, conceptul duce lipsă de montanții A, de parbriz, plafon și chiar și de geamuri laterale. Incluse în pachet sunt și două căști aerodinamice create special pentru acest concept. În habitaclu, elementul notabil este un ceas analog creat de IWC Schaffhausen.

Vopseaua roșie în combinație cu negru aduce un omagiu mașinii Mercedes care a câștigat cursa Targa Florio în 1924. De asemenea, cele două elemente de protecție din spatele scaunelor sunt inspirate de legendarul Mercedes-Benz 300 SLR, mașina cu care Stirling Moss și Denis Jenkinson au câștigat cursa Mille Miglia în 1955.

Mercedes-AMG nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic despre noul concept. Versiunea de serie a noului Mercedes-AMG PureSpeed va fi produsă în doar 250 de exemplare.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru