Noul concept Volkswagen ID.Aero: înlocuitorul electric al lui Passat are 620 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Luni, 27.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre conceptul ID.Aero. Autonomia anunțată este de până la 620 de kilometri.

La capătul unei campanii lungi de promovare, Volkswagen publică acum primele imagini și informații despre noul concept ID.Aero. Așa cum bine știi deja, acesta anunță înlocuitorul cu zero emisii al celebrului Passat.

În 2023, modelul cu zero emisii va debuta în China și va fi produs în această țară. Ulterior va ajunge și în Europa și America de Nord, aceste două versiuni urmând să fie construite în Germania, la uzina din Emden.

Noul Volkswagen ID.Aero este descris ca fiind un sedan premium, de dimensiuni medii. Ca design, se aliniază la limbajul preluat și de ceilalți membri ai familiei ID. Avem faruri înguse, care folosesc tehnologia LED Matrix, jante de 22 de inch și o bandă LED care se întinde pe toată lățimea părții din spate.

ID.Aero este construit pe arhitectura MEB și vine echipat cu o baterie de 77 kWh. Coeficientul aerodinamic Cx este de 0.23.

Constructorul german de automobile nu a oferit detalii despre motoarele electrice. A menționat doar că autonomia este de până la 620 de kilometri (WLTP), cu o singură încărcare.

via Volkswagen

Comentarii (7)

  • Indiscutabil, cel mai urat, fad, sters si fara personalitate Passat din istoria acestui model. Inclusiv MK1 avea un design mai incitant. Asta e un butoi cu roti si beculetze. Absolut horror.

    Sunt convins ca VW o sa si-o ia pe coaja masiv pentru pariul facut. Idiotia strategilor VAG e pur si simplu emotionanta.
    17 28
  • Daca nu are motor 2.0 TDI cu I rosu si software bun, nu e interesant pe piata din Romania.
    17 15
  • Daca era diesel era cel mai frumos, si mai incitant si mai plin de personalitate si decat Mk1.
    10 16
  • Mircea Badea
    asta arata mai ok. totusi dimensiuni medii? pasatele mi se par uriase, pt familii..
    4 9
  • ACE - Craiova
    Pratic aceasta berlina 100% electrica (in forma actuala de concept), ar reusi sa scoata cea mai buna autonomie electrica (620 km WLTP) din cea mai mare baterie de acumulatoare Li-ion a grupului VW disponibila in acest moment pe platforma MEB (capacitate 82 kWh bruta / 77 kWh neta) depasind astfel modelul SKODA Enyaq Coupe iV 80 - RWD (cu autonomie de 545 km WLTP) care este intradevar un SUV (GARDA LA SOL18,6 cm).
    15 4
  • Plânge cel puțin jumătate de Românie după Passat. Ce se face românul fără mașina supremă, idolul lui după BMW?

    Legat de subiect, mașina asta e un ID.5 care nu e înălțat. Silueta e aproape identică, ba chiar și designul general. Probabil și interiorul va arăta aproape la fel, cu mici modificări pe ici pe colo.

    Practic, ni se oferă cam aceleași mașini în diferite variante de dimensiuni.
    16 1
  • Da Moldovean ai dreptate, altfel ar da faliment toți. Momentan plătim peste 30% la achiziția unei masini costuri de dezvoltare. In situația in care nu se produc peste 300 unități/zi dintr-un model este nasol (ma refer la modele de volum nu cele de nisa). Dacă s-ar trezii unii sa facă masini low cost cu minimul necesar si nimic absolut nimic “nice to have”, fără lista de optionale cred ca ar face treaba buna, Logan cam asta a făcut la începuturi.
    Passat nu a ajuns unde a ajuns ca si aprecieri pentru câteva situații in care indivizi dubioși le-au luat SH si au tras totul de pe ele. Ei erau nesimțiți dinainte si Passatul a fost victima (la fel si in cazul BMW-urilor). Ca orice masina a avut plusuri si minusuri… dar sa arunci cu mizerie intr-o asemenea masina doar ca ești in spatele anonimatului mi se pare josnic, pardon Putinism.
    Passat a fost si încă mai este masina multor familii decente care au folosit-o si încă o mai folosesc cu plăcere si cu siguranța unii îi vor simți lipsa. Sper sa se mai facă Mazda 6… o opțiune foarte buna sau Skoda Superb.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru