Noul Genesis GV80 facelift, disponibil acum și în variantă Coupe: până la 415 cai putere

de Tiberiu Safta
Miercuri, 27.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genesis a lansat oficial noul GV80 facelift. Cu această ocazie, noul SUV al sud-coreenilor este acum disponibil și într-o variantă de caroserie Coupe, iar modelul primește două motorizări cu puteri până la 415 cai putere.

Constructorul sud-coreean de mașini premium a prezentat oficial noul facelift pentru SUV-ul de dimensiuni mari GV80. Noul model este disponibil, pentru moment, doar în Coreea de Sud, însă acesta ar urma să fie disponibil și pe alte piețe din lume. Cea mai mare noutate adusă de Genesis GV80 facelift este o nouă variantă de caroserie. Astfel, Genesis GV80 Coupe devine primul SUV-coupe al mărcii asiatice.

Noul Genesis GV80 facelift primește un design nou al barei din față, alături de o grilă ușor redesenată și faruri cu un aspect actualizat. Bara din față conține acum două prize de aer laterale mai mari, alături de o priză de aer principală redesenată sub forma unui trapez rotunjit. Imediat sub aceasta este montat și un scut de protecție, care scoate în evidență caracterul robust al noului model.

Alături de aceste schimbări, GV80 facelift aduce și mai multe elemente decorative cromate la exterior. Acestea sunt vizibile în special în partea din față și în părțile inferioare ale portierelor, dar și în partea din spate. Alte noutăți vizuale includ două jante noi, cu dimensiuni de 20, respectiv de 22 de inch, iar paleta de culori este îmbogățită cu o nuanță nouă de verde.

PRIMUL SUV-COUPE GENESIS

Varianta GV80 Coupe aduce un design ceva mai agresiv în partea din spate, acolo unde este vizibil un eleron care se extinde din plafon și împărțit în două bucăți, precum și 4 terminații ale evacuării.

De asemenea, această variantă primește prize de aer frontale și mai mari, jante cu design exclusiv, tot de 20 de inch sau de 22 de inch, precum și o paletă de culori care include 13 nuanțe.

În habitaclu, noul GV80 facelift primește un ecran OLED de 27 de inch, care integrează instrumentarul digital și sistemul multimedia într-o singură suprafață tactilă. Imediat sub ecran avem și o zonă cu comenzi fizice pentru funcțiile importante ale mașinii și pentru reglarea temperaturii, iar în consola centrală mai sunt prezente și alte două comenzi rotative. Una dintre ele este chiar comutatorul de viteze, iar cealaltă comandă rotativă reglează volumul radio. Tot în această zonă avem și o tavă de încărcare wireless pentru smartphone.

Cu privire la motorizări, varianta SUV a lui GV80 facelift este disponibilă cu două motorizări. Între timp, varianta GV80 Coupe mai primește o motorizare în plus. Gama începe cu un motor pe benzină de 2.5 litri turbo, care dezvoltă 304 cai putere și un cuplu de 422 Nm. Cel de-al doilea motor, o unitate pe benzină de 3.5 litri turbo, livrează 380 de cai putere și un cuplu de 530 Nm.

A treia motorizare, disponibilă exclusiv pentru GV80 Coupe, constă în același propulsor de 3.5 litri, dar care este ajutat acum de un supercharger electric de 48 de volți.

Astfel, puterea este mărită la 415 cai putere și 549 Nm.

Noile modele mai primesc și tehnologie avansată, precum: suspensie adaptivă și predictivă, un sistem de asistență pentru condus în zone cu vânt încrucișat, Auto Terrain Mode, sistemul Flex Brake, care permite reglarea răspunsului pedalei de frână și multe alte sisteme de asistență avansate.

Așa cum spuneam, noile Genesis GV80 facelift și GV80 Coupe sunt disponibile pentru moment doar în Coreea de Sud. Constructorul nu a dezvăluit prețurile noilor modele.

via Genesis

Comentarii (1)

  • auzite de prin turma
    toata lumea lauda oznu asta

    https://www.youtube.com/watch?v=WGL-57LeXUU
    https://www.youtube.com/watch?v=f-M7TQ5Ah0g&t=729s
    https://www.youtube.com/watch?v=KETo1-kNgcc

    pretenii mei, la fel, sunt foarte multumiti de motoarele de la h-k. doi dintre ei a schimbat uleiu la dealer. dup-aia le-a inlocuit motorul, pe banii prietenilor, si ei sunt foarte incantati. csf-ncsf
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru