Genesis prezintă conceptul GV80 Coupe Concept: anunță un viitor SUV coupe de performanță

de Tiberiu Safta
Marti, 04.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Coreenii de la Genesis au dezvăluit noul concept GV80 Coupe Concept, o mașină care anunță un viitor SUV coupe de performanță de serie. Conceptul a fost prezentat în cadrul unui eveniment special la New York, iar acesta prezintă un aspect agresiv.

Genesis, constructorul sud-coreean de mașini de lux, a dezvăluit oficial conceptul GV80 Coupe Concept. Așa cum reiese din nume, noul concept este varianta SUV coupe a modelului GV80, un SUV de dimensiuni mari lansat în 2020. Astfel, conceptul anunță un viitor SUV coupe de performanță din partea constructorului asiatic, care promite să fie un rival pentru modele mai cunoscute ca BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe sau Porsche Cayenne Coupe, printre altele.

Conceptul Genesis GV80 Coupe Concept păstrează o bună parte din aspectul SUV-ului de serie. Vorbim aici despre o parte frontală cu o grilă neagră de dimensiuni mari, acompaniată de câteva prize de aer desenate agresiv în bara din față. Tot aici remarcăm și semnătura luminoasă tipică modelelor Genesis, cu două benzi LED pe două niveluri, care se preling inclusiv până la aripile laterale.

Pentru a amplifica nota sportivă a conceptului, GV80 Coupe Concept primește aripi ușor evazate, precum și două eleroane în partea din spate, unul montat pe plafon, celălalt pe hayon.

Mai mult, plafonul este realizat din fibră de carbon, pentru un centru de greutate redus și o dinamică mai bună. Nu lipsesc din vizor nici jantele negre din aluminiu forjat, iar conceptul este vopsit într-o nuanță specială de portocaliu Magma.

Aceeași culoare se regăsește și la interior, acolo unde părțile posterioare ale spătarelor scaunelor sport sunt vopsite în această nuanță. Scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră Nappa, în combinație cu alcantara și prezintă accente și cusături portocalii. Inclusiv centurile de siguranță sunt vopsite în această culoare, iar asemenea accente portocalii se regăsesc și la planșa de bord și chiar la volan.

Deocamdată, Genesis nu a precizat dacă noul concept va fi transformat într-un viitor model de serie de performanță.

via Genesis

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    ce treaba are suv-ul cu performanta? ar trebui sa aiba legatura cu dubele mai degraba.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru