Noul concept Genesis Vision Gran Turismo: motor V6 hibrid de 1071 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 05.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genesis a prezentat un concept creat special pentru jocul video Gran Turismo 7. Conceptul este botezat X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo și este un coupe cu motor V6 hibrid de 1071 CP.

Jucătorii Gran Turismo 7 vor primi un nou concept din seria de mașini Vision Gran Turismo. De această dată, cea mai nouă creație le aparține celor de la Genesis, cu noul concept X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo. Constructorul sud-coreean de mașini de lux a produs conceptul la scară reală, iar acesta este un coupe exotic, cu o linie a caroseriei foarte joasă și aerodinamică.

În partea din față este prezent limbajul de design al mărcii asiatice, reprezentat printr-o grilă triunghiulară masivă și înconjurată de benzi iluminate LED pentru faruri. Aceste lumini se preling chiar și în zona aripilor, inclusiv până la portiere. Partea frontală este dominată de o capotă foarte lungă și de aripi sculptate și care conțin și prize de aer imediat deasupra roților din față.

Plafonul conceptului este vopsit în negru pentru un contrast cu nuanța de portocaliu a caroseriei. Partea din spate are un design mai simplu, cu două benzi LED lungi pentru stopuri și un eleron rotund sculptat din caroserie.

Aici mai observăm și un difuzor mare cu o lumină de ploaie, așa cum întâlnim la monoposturile de Formula 1. Exteriorul este completat de jante foarte mari și cu un design complex și agresiv.

Același limbaj de design se regăsește și în habitaclu, acolo unde avem un volan desenat în forma unei manșe și care integrează și un ecran. Tot aici avem și două comenzi rotative pentru schimbarea nivelului de ABS sau de control al tracțiunii, precum și alte asemenea comenzi situate în mijlocul bordului și în panourile portierelor. Bineînțeles, nu lipsește un ecran central curbat cu sigla Genesis, iar aici mai adăugăm și un sistem de iluminare ambientală.

Conceptul creat la scară reală nu are un motor, însă versiunea virtuală a lui Genesis Vision Gran Turismo va avea un motor V6 de 870 de cai putere și care va putea urca în turații până la 10.000 rpm. Iar asta nu este tot, deoarece motorul termic funcționează împreună cu unul electric, ceea ce înseamnă un sistem hibrid care oferă până la 1071 de cai putere în total.

Noul Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo va fi disponibil pentru Gran Turismo 7 începând din ianuarie 2024, odată cu o nouă actualizare majoră a jocului.

via Genesis

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru