Noul Jeep Cherokee debutează în Europa în luna martie

de Sebastian Toma
Luni, 03.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a anunţat oficial lansarea noului Cherokee la Salonul Auto de la Geneva. Modelul este un SUV de segment D şi este primul model din segment oferit cu o transmisie automată cu nouă trepte.

Esential 170 CP oferă diesel-ul cuplat transmisiei automate cu nouă trepte oferită în gama Jeep Cherokee.
Jeep Cherokee, fratele mai mic al lui Grand Cherokee, va debuta pe piaţa din Europa la Salonul Auto de la Geneva. Modelul este înlocuitorul lui Liberty şi vine cu un design îndrăzneţ. Pe deasupra, noul Cherokee este primul SUV de segment D care este oferit cu o transmisie automată cu nouă trepte. O altă premieră în segment este sistemul care deconectează puntea spate de la sistemul de propulsie pentru a îmbunătăţi economia de carburant, sistemul de tracţiune integrală fiind utilizat doar atunci când este necesar. Cei de la Jeep nu se dezic de tradiţia mărcii, oferind trei sisteme de tracţiune integrală pentru noul Cherokee: Active Drive I, Active Drive II şi Active Drive Lock. Al treilea sistem are diferenţial spate blocabil, cu ajutorul căruia modelul devine un adversar redutabil în off-road, spun oficialii mărcii.

Spre deosebire de motorizările oferite în SUA, versiunea europeană a lui Jeep Cherokee va fi disponibilă şi în companai diesel-urilor. Vorbim despre un Multijet II de 2.0 litri, 170 CP şi 350 Nm, alături un 2.0 turbo-diesel de 140 CP care completează oferta iniţială, compusă dintr-un Pentastar V6 de 3.2 litri şi un Tigershark MultiAir I-4 de 2.4 litri (acesta din urmă este oferit doar pe unele pieţe).

Pentru un plus de personalizare, cele trei niveluri de echipare oferite în Europa, Longitude, Limited şi Trailhawk, pot fi completate de peste 100 de accesorii din gama Mopar.

Urmareste Automarket
Noul Jeep Cherokee se mândreşte cu arhitectura Compact US Wide a concernului american, căruia i-au fost adăugate peste 70 de funcţii de siguranţă activă şi pasivă. Graţie acestora, Jeep Cherokee a primit cel mai bun punctaj din segment la testele EuroNCAP în 2013, unde a obţinut cinci stele de siguranţă.
Lista de dotări de siguranţă include şapte airbag-uri, inclusiv pentru genunchii şoferului, alături de o serie de sisteme care încearcă să prevină răsturnarea sau derapajul în situaţiile limită. Oranismul independent IIHS din SUA i-a acordat lui Cherokee distincţia "Top Safety Pick", tot pentru rezultatele sale la testele de impact din 2013.

Via Jeep

Comentarii (11)

  • E urît. Nu cumva e influență Fiat ?
    14 23
  • @bllower...hai lasa!

    eu vad aici un Pontiac Aztec redesenat
    10 19
  • Eu vad influente din design-ul japonez.
    7 8
  • @@blower , Aztek tot nu e cine stie ce.
    3 13
  • Chiar imi place masina asta,nu e rea deloc.Adevarat,design-ul e putin ciudat,dar in niciun caz nu e o masina urata.
    Cherokee e si o masina foarte sigura,a fost testata de EuroNCAP si a primit cel mai mare punctaj din segmentul sau.
    18 4
  • eu vad fiat multipla
    4 18
  • Parte frontala de masina lovita,spate de Kia. No thanks!
    3 18
  • Mai sa fie! Desi nu sunt fanul marcii, acest model reflecta un nivel de calitate peste prestigioasele modele ''VAG'iste. Acum sa nu fim rasisti, Cherokee intr-uchipeaza filosofia marcii Jeep iar toate atuurile acestei marci se vor vedea in OFF-Road, sau Lift-Road, samd.
    Dupa parerea mea Jeep Cherokee ramane totusi un model cu personalitate, in schimb interiorul este si el mai rafinat, combinand luxul cu materialele dure cu care ne obisnuise constructorul.

    Sa auzim numai de bine !
    12 8
  • Extraordinara combinatia dintre luxul rafinat si materialele dure.Exprima o adevarata virilitate .Masina asta este doar pt.cunoscatori,nu este pentru diletanti.
    Numai de mult bine sa auzim!
    14 3
  • ati scris un text lung dar nu ati scris ce e mai important, ca vine in romanica in mai. cand faceti stiri din astea mai sunati si importatorul si intrebati-l
    4 4
  • Masina arata foarte bine in realitate.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru