Noul Mercedes-AMG E53 Hybrid: motor de 585 CP și autonomie de 100 de km în modul electric

de Tiberiu Safta
Luni, 11.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG a lansat oficial noul E53 Hybrid 4Matic+, versiunea de performanță a noii generații Clasei E. Noul model, disponibil în variantele Sedan și Estate, primește un motor hibrid cu 6 cilindri care dezvoltă 585 de cai putere.

După ce am asistat la debutul noii generații Mercedes-Benz Clasa E în primăvara lui 2023, a venit momentul să facem cunoștință și cu noul Mercedes-AMG E53 Hybrid 4Matic+, versiunea de performanță a modelului de clasă executive. Noul model dezvoltat de divizia cu sediul la Affalterbach este disponibil atât în varianta Sedan, cât și în cea Estate.

MOTOR HIBRID CU 6 CILINDRI

Așa cum sugerează numele său, noua generație Mercedes-AMG E53 primește un motor hibrid cu încărcare la priză. Propulsorul este alcătuit dintr-un motor pe benzină de 3.0 litri, turbo, care dezvoltă de unul singur 449 de cai putere. La acesta este cuplat și un motor electric de 163 de cai putere. Puterea totală a propulsorului noului model de performanță este de 585 de cai putere.

Propulsorul noului Mercedes-AMG E53 Hybrid este cuplat la o cutie automată cu 9 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile. Astfel, noul model accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4 secunde (4.1 secunde pentru varianta Estate), iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Performanțele cresc dacă bifezi pachetul AMG Dynamic Plus. Cu acest pachet, accelerația de la 0 la 100 de km/h este gata în 3.8 secunde (3.9 secunde pentru Estate), iar viteza maximă este limitată electronic la 280 de km/h (275 de km/h în cazul variantei Estate).

În modul de rulare electric, Mercedes-AMG E53 Hybrid atinge o viteză maximă de 140 de km/h, iar autonomia este de maxim 101 kilometri (97 de kilometri pentru Estate). Motorul electric este alimentat de o baterie cu o capacitate netă de 21.22 de kWh, iar încărcarea de la 10% la 80% durează 20 de minute la o priză de încărcare rapidă cu un curent de 60 de kW.

ELEMENTE VIZUALE NOI

Noul model de performanță va putea fi recunoscut după o grilă nouă, iluminată, dar și după o bară de protecție cu prize de aer mai mari.

Aripile laterale sunt mai late față de versiunea obișnuită a Clasei E, iar modelul este oferit în standard cu jante de 19 inch. Opțional, sunt disponibile și jante de 20 și de 21 de inch. În părțile laterale, noul Mercedes-AMG E53 Hybrid primește praguri noi, iar în spate avem și un mic spoiler, precum și un difuzor și o evacuare cvadruplă.

În habitaclu, noul model primește scaune sport reglabile electric și îmbrăcate în piele Artico în combinație cu microfibră Microcut. Tapițeria conține cusături contrastante roșii, precum și o grafică specială cu sigla AMG. Volanul este îmbrăcat în piele Nappa, iar acesta cuprinde și comenzi specifice. Noul model primește ornamente din lemn vopsit în gri, iluminare ambientală și ecrane cu afișaj AMG specific. Opțional, clienții pot alege și sistemul MBUX Superscreen, care include un ecran suplimentar pentru pasagerul din față.

DIRECȚIE INTEGRALĂ ACTIVĂ

Suspensia adaptivă AMG Ride Control oferă 3 moduri de rulare: Comfort, Sport și Sport+. De asemenea, sistemul de tracțiune integrală 4Matic este variabil, iar modelul de performanță primește și direcție integrală activă în standard.

În ceea ce privește modurile de rulare ale motorului, sunt disponibile 7 moduri diferite: Comfort, Sport, Sport+, Smoothness, Individual, Electric și Battery Hold. De asemenea, discurile ventilate de frână au un diametru de 370 de milimetri în față, respectiv 360 de milimetri în spate. Frânele din față primesc și etriere cu 4 pistoane.

Pachetul opțional AMG Dynamic Plus aduce un volan nou îmbrăcat în piele Nappa în combinație cu microfibră, precum și frâne mai mari, cu diametru de 390 de milimetri și etriere cu 6 pistoane și vopsite în roșu. De asemenea, pachetul aduce un diferențial spate modificat pentru aderență mai bună la ieșirea din viraje, precum și suporturi de motor dinamice pentru eliminarea vibrațiilor.

La final, același pachet aduce și funcția de lansare de pe loc Race Start.

EDIȚIE SPECIALĂ DE LANSARE

În primul an de producție, noul Mercedes-AMG E53 Hybrid va fi disponibil și în seria limitată Edition 1. Aceasta aduce două nuanțe exclusive la exterior: gri Alpine Manufaktur și alb Opalite Magno Manufaktur. De asemenea, ediția aduce și dungi negre decorative, jante de 21 de inch vopsite în negru mat și etriere vopsite în negru și cu sigla AMG vopsită în alb.

Ediția de lansare cuprinde și pachetele AMG Exterior Night Package și AMG Exterior Night Package II. Astfel, Mercedes-AMG E53 Hybrid primește un spoiler frontal vopsit în negru lucios, precum și ramele geamurilor laterale și părțile superioare ale portierelor vopsite în aceeași culoare. Tot aici sunt prezente și geamuri fumurii în spate, iar în față avem și elemente ale grilei vopsite în crom negru.

Această ediție vine dotată și cu pachetul AMG Carbon Exterior Package, care aduce capace ale oglinzilor din fibră de carbon, un spoiler din fibră de carbon în spate și un capac al rezervorului vopsit în argintiu și cu sigla AMG.

Habitaclul lui Mercedes-AMG E53 Hybrid Edition 1 primește tapițerie neagră în combinație cu galben. Aici avem scaunele AMG Performance îmbrăcate în piele Nappa neagră și cu cusături contrastante galbene, precum și grafica Edition 1 brodată pe tetiere. Inclusiv centurile și alte ornamente sunt vopsite în galben.

Posesorii ediției de lansare a noului model mai primesc și o husă de protecție pentru mașină, cu sigla Edition 1 printată.

Deocamdată, Mercedes-AMG nu a anunțat prețurile noului model.

via Mercedes-AMG

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru