Noul Mini Cooper, disponibil acum și cu motoare termice. Start de la 27.600 de euro în România

de Tiberiu Safta
Miercuri, 07.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Mini Cooper este disponibilă acum și în versiuni cu motoare termice. Noul model poate fi comandat și în România, cu un preț de pornire de 27.600 de euro cu TVA.

Cea de-a patra generație a lui MINI Cooper a debutat ca model electric în toamna lui 2023. Acum, a venit momentul să facem cunoștință și cu noile versiuni cu motoare termice ale celebrei subcompacte britanice. Noul Mini Cooper cu motoare termice este acum disponibil și în România, iar prețurile vor putea fi văzute mai jos.

DOUĂ VERSIUNI: COOPER C ȘI COOPER S

Pe piața noastră, noul Mini Cooper cu motoare termice este disponibil în două versiuni: Cooper C și Cooper S. Cea dintâi versiune primește un motor pe benzină cu 3 cilindri care dezvoltă 156 de cai putere și un cuplu de 230 de Nm. În această configurație, Mini Cooper C accelerează de la 0 la 100 de km/h în 7.7 secunde. Prețul de pornire al acestei versiuni în România este de 27.668 de euro cu TVA.

Versiunea superioară Cooper S aduce sub capotă un motor pe benzină cu 4 cilindri de 204 cai putere și cu un cuplu de 300 Nm. Această versiune are nevoie de 6.6 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar prețul de pornire este de 31.654 de euro cu TVA.

Noul Mini Cooper cu motoare termice este identic la nivel vizual cu omologul său electric.

Singura diferență este reprezentată de o grilă nouă octogonală. În rest, versiunea cu motoare termice a lui Mini Cooper primește aceleași dotări exterioare ca versiunea electrică. Vorbim aici de faruri și stopuri LED cu semnături luminoase personalizabile și animate, precum și de un plafon care poate fi vopsit într-o culoare contrastantă cu restul caroseriei.

Sunt disponibile și pachetele vizuale Essential, Classic, Favored și JCW, iar o altă noutate este reprezentată de un design nou al jantelor, cu mărimi de la 16 până la 18 inch.

Interiorul este, de asemenea, identic cu cel întâlnit la versiunea electrică. Aici avem un bord îmbrăcat într-un material textil în două tonuri, iar modelul primește și același ecran central rotund OLED pentru sistemul multimedia, precum și sistemul de operare Mini 9. Bineînțeles, nu lipsesc nici noile moduri Mini Experience, precum și iluminarea ambientală.

Portbagajul lui Mini Cooper oferă o capacitate de 210 litri cu bancheta în poziție normală.

Capacitatea crește până la 800 de litri cu bancheta rabatată.

La final, noul Mini Cooper cu motoare termice primește și un pachet generos de sisteme de siguranță avansate. În standard, modelul primește funcția Safe Exit. Dacă alegi pachetul Mini Navigation, vei primi un sistem de navigație cu afișaj 3D și cu vedere augmentată. Pachetul Driving Assistant Plus aduce sisteme bazate pe senzori și camere pentru menținerea benzii și sprijinirea direcției, precum și un cruise control adaptiv.

via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru