Noul Opel Combo facelift: versiunea electrică are autonomie de 330 de kilometri

de Tiberiu Safta
Joi, 09.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a lansat oficial noul Combo facelift. Noul model va fi disponibil în versiuni cu motoare termice și electrice, iar acesta primește o serie de noutăți tehnice și vizuale, printre care faruri LED adaptive și grila Opel Vizor.

Opel Combo a tocmai a primit un facelift substanțial. Noua utilitară a constructorului de la Russelsheim aduce un design complet nou al părții frontale, care este în linie cu celelalte modele ale mărcii germane. Alături de asta, noul Opel Combo primește și o listă de tehnologii noi, dar și mai multe variante de caroserie și motorizări diferite, inclusiv o versiune electrică.

OPEL VIZOR ȘI FARURI LED INTELIGENTE

Noul Opel Combo facelift va putea fi ușor de recunoscut datorită noii grile Opel Vizor, prezentă și la celelalte modele ale constructorului german. O noutate absolută pentru noul Combo facelift este reprezentată de farurile LED inteligente și adaptive, botezate Intelli-Lux și care conțin și tehnologie matrix.

Modelul utilitar nu a suferit alte schimbări estetice față de versiunea anterioară, însă noul Combo facelift primește acum și noua siglă Opel, redesenată recent.

AUTONOMIE DE 330 DE KM

Odată cu lansarea noului Opel Combo facelift, acesta primește 3 motorizări diferite, pe benzină, diesel sau electric. Opel nu a oferit niciun detaliu despre motorizările termice, dar cunoaștem informații despre versiunea electrică, botezată simplu Combo Electric.

Despre aceasta aflăm că are un motor electric de 136 de cai putere și 270 Nm, de unde rezultă o viteză maximă de numai 130 de km/h.

Propulsorul este alimentat de o baterie de 50 de kWh, ceea ce înseamnă o autonomie de 330 de kilometri în regim WLTP. Bateria poate să tragă un curent de până la 100 de kW, iar aceasta poate fi încărcată până la 80% în mai puțin de 30 de minute.

În standard, Opel Combo Electric facelift vine echipat cu un încărcător onboard de 7.4 kWh. Opțional, clienții pot alege și un încărcător de 11 kW. Aici mai adăugăm și 3 moduri de rulare: Eco, Normal și Power.

SPAȚIU DE ÎNCĂRCARE DE 4.4 METRI CUBI

Noul Opel Combo facelift este disponibil în două variante de caroserie, una standard, cealaltă alungită. De asemenea, în cazul versiunilor pentru pasageri, clienții pot alege între versiuni cu două sau cu 3 rânduri de scaune.

Spațiul de încărcare al noului Combo facelift rămâne neschimbat față de versiunea anterioară. Astfel, noul model oferă un spațiu de încărcare de 4.4 metri cubi, indiferent de motorizarea aleasă. Mai mult, noul Combo facelift poate să transporte marfă cu o greutate maximă de 780 de kilograme și poate să tracteze până la 750 de kilograme.

HABITACLU DIGITALIZAT, ECRANE DE 10 INCH

Noul Opel Combo facelift primește noutăți importante și în habitaclu, care este acum puternic digitalizat. În locul unui instrumentar analog avem acum un afișaj digital, iar în centru este prezent și un ecran de 10 inch pentru sistemul multimedia.

Bineînțeles, acesta este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Echipările inferioare vor primi un suport special pentru telefonul șoferului. Astfel, cu ajutorul unei aplicații speciale, telefonul utilizatorului este transformat într-un panou de comandă al sistemului multimedia. Noul model mai primește și un volan cu un design nou. În cazul versiunii electrice sunt montate două padele speciale pentru selectarea a 3 nivele de recuperare a energiei.

SISTEME DE ASISTENȚĂ AVANSATE

O altă noutate adusă de Combo facelift este sistemul Dynamic Surround Vision, care integrează două camere video, una montată deasupra ușilor din spate, iar cealaltă fixată sub oglinda din dreapta. Imaginile sunt redate către oglinda retrovizoare digitală din habitaclu.

La final, noul Opel Combo facelift primește nu mai puțin de 18 sisteme de asistență avansate. În standard, modelul primește un asistent inteligent pentru viteză, pentru păstrarea benzii, frânare de urgență avansată și avertizare oboseală șofer. Opțional, clienții pot alege și un cruise control adaptiv.

Vânzările noului Opel Combo facelift vor începe la finalul acestui an. Deocamdată, Opel nu a anunțat prețurile noului model.

via Opel

Comentarii (1)

  • Octavian
    Am închiriat una Diesel in Grecia, masina merge ok dar mi-se pare prea încărcată gen dotări pt o dubita
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru