Noul Pagani Huayra Codalunga este un supercar de 7 milioane de euro. Motor V12 și producție de numai 5 exemplare

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pagani a prezentat imagini cu o versiune alungită a modelului Huayra, numită Huayra Codalunga. Noul model este creat doar la comandă specială, iar prețul său este de 7 milioane de euro. Doar 5 exemplare vor fi produse.

Constructorul italian a publicat imagini cu un nou supercar bazat pe Huayra. Acesta se numește Huayra Codalunga și, așa cum reiese din nume, partea din spate a fost alungită și redesenată față de un Huayra obișnuit. Acest model a fost rezultatul dorinței a doi clienți de a avea un model Huayra cu o "coadă" alungită, iar procesul de creație și de omologare pentru vânzare a durat doi ani.

Noul model se bazează pe Huayra, partea din față fiind ușor simplificată pentru un design mai fluid. Modificările sunt evidente în partea din spate, acolo unde avem un design inspirat de mașinile din anii ‘60. Noua parte din spate a fost creată de carosierul Grandi Complicazioni și îl face pe Huayra să fie mai lung cu 360 de milimetri.

Habitaclul lui Huayra Codalunga rămâne aproape neschimbat, cu excepția tapițeriei scaunelor, din piele împletită, pentru a oferi un aspect retro. În rest sunt prezente mai multe elemente din aluminiu și fibră de carbon.

Motorul este singurul component care nu a suferit modificări, fiind identic cu cel găsit la un Huayra obișnuit.

Este vorba despre un motor V12 de 851 de cai putere și 1100 Nm. Evacuarea este realizată din titaniu și a fost alungită. Aceasta cântărește doar 4.4 kilograme. În total, mașina cântărește 1280 de kilograme și dispune de aerodinamică activă cu 4 elemente active.

Noul Pagani Huayra Codalunga este un model care poate fi creat doar prin comandă specială. Prețul noului supercar exclusivist este de 7 milioane de euro, iar producția este limitată la doar 5 exemplare, toate fiind, deja, vândute.

via Pagani

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru