Noul Pininfarina Pura Vision, un viitor SUV de performanță electric

de Tiberiu Safta
Miercuri, 02.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Pininfarina au publicat primele imagini oficiale cu noul concept Pura Vision. Conceptul anunță primul SUV electric de performanță al mărcii, iar acesta va fi expus public în cadrul evenimentului Monterey Car Week.

Constructorul italian tocmai a prezentat oficial noul concept Pura Vision, o mașină care anunță primul SUV de performanță electric al acestuia. Noul concept are un design inspirat de un model produs în anii '40, iar acesta urmează să fie expus publicului larg în cadrul evenimentului Monterey Car Week din luna august.

Noul concept Pura Vision este descris de către Pininfarina ca fiind un vehicul utilitar de lux electric, sau pe scurt, e-LUV. Design-ul conceptului este caracterizat de dimensiunile foarte mari și de liniile foarte joase ale plafonului și ale capotei. De altfel, aripile înalte din partea din față sunt inspirate de modelul Cisitalia din 1947. Ca dimensiuni, noul concept Pura Vision măsoară 5215 milimetri în lungime, 2147 de milimetri în lățime și 1641 de milimetri în înălțime.

Partea din față este dominată de un spoiler cu 3 prize de aer separate, deasupra cărora se regăsesc lumini de zi LED foarte subțiri, în timp ce farurile sunt ascunse.

Plafonul lui Pura Vision este confecționat din sticlă, iar portierele din spate se deschid în sens invers celor din față. Partea din spate este puternic sculptată în zona inferioară, acolo unde avem un difuzor aerodinamic din fibră de carbon și două prize de aer laterale. Și aici avem stopuri LED foarte subțiri. Exteriorul este completat de jante de 23 de inch vopsite în negru mat.

Un element interesant al noului concept este reprezentat de partea centrală a plafonului. Aceasta este iluminată cu ajutorul unor lumini LED. Habitaclul noului concept are un design pe atât de minimalist, pe atât de futurist. Aici observăm un instrumentar digital acompaniat de două ecrane tactile rotunde, dar și un ecran amplasat în fața consolei centrale.

Interiorul noului concept este inspirat de cele văzute la iahturi, astfel încât scaunele lui Pura Vision sunt desenate în așa fel încât acestea oferă senzația că ele plutesc. Și că tot vorbeam de scaune, acestea integrează difuzoare audio în tetierele lor.

Alături de aceste dotări, conceptul mai vine și cu un heads-up display.

Deocamdată, Pininfarina nu a divulgat nicio informație despre propulsorul electric al noului concept. Pura Vision va fi prezentat public în cadrul evenimentului Monterey Car Week din Statele Unite, care va avea loc în perioada 17-20 august.

via Pininfarina

Comentarii (6)

  • Slab de tot designul. Face de rusina renumele.
    1 7
  • superbe imagini si aici ma refer nu doar la masina. italia, cu totul, e o minunatie.
    2 1
  • Banditos
    @Alinutza

    ai buba la cap?
    6 0
  • Wector
    Aceste dezvaluiri de desgin vor avea un singur beneficiar: China, care sta cu binoclurile atintite, si peste 1-2 ani chiar le vom vedea produse, spre deosebire de vestici, unde aceste concepte vor ramane doar o amintire frumoasa... Asta ne e soarta probabil...
    2 1
  • Banditos
    Cate conceptcar-uri europene ai vazut prinzand forma la chinezi? niciuna, zero, nada! Cand vorbim de masini de serie, chinezii nu fura decat ceea ce se vinde. Si apropos poate ca unii au cazut recent de pe Luna, si inca nu au aflat, chinezii incep sa faca design, nu neaparat original dar atat cat sa nu faca trimitere directa la ceea ce exista deja pe piata. Romanul neaos are impresia ca chinezul e prost si nu isi da seama ca daca vrei sa castigi o piata trebuie sa fii original si ca mismasurile functioneaza bine doar la ei acasa.
    0 1
  • Wector
    @Bandidos, deci tu spui ca chinezul "isi da seama ca daca vrei sa castigi o piata trebuie sa fii original". Asta vrei sa fie o gluma sau cum? ca nu prea ma prind....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru