Noul Pininfarina B95 Speedster: primul „hyper barchetta” electric din lume are 1900 CP

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pininfarina a prezentat oficial noul B95 Speedster, primul hyper barchetta electric din lume. Noul model, bazat pe Battista, primește un propulsor electric de 1900 de cai putere, o caroserie creată manual și un preț de peste 4 milioane de euro.

La câteva zile după ce am asistat la o primă imagine sugestivă cu noul model, italienii de la Pininfarina și-au onorat promisiunea și au prezentat oficial noul B95 Speedster. Noul model de performanță este bazat pe Battista și este descris de marca italiană ca fiind primul hyper barchetta electric din lume. Față de Battista, caroseria lui B95 Speedster este creată manual, iar producția noului model va fi limitată la numai 10 exemplare în toată lumea.

Limbajul de design al noului B95 Speedster este inspirat de către cel văzut la conceptul Pura Vision, prezentat în urmă cu câteva săptămâni. Acest lucru este evident în special în partea din față, acolo unde avem faruri foarte subțiri și o dungă decorativă vopsită în negru. Evident, aici avem și o capotă cu o priză de aer sculptată în aceasta, precum și un spoiler frontal în care sunt integrate alte 3 prize de aer.

Fiind un model de tip barchetta, B95 Speedster nu primește plafon și nici un parbriz. Astfel, șoferul va trebui să poarte permanent o cască de protecție cu vizieră.

Și că tot am adus în discuție căștile de protecție, Pininfarina le oferă clienților noului model mai multe opțiuni de personalizare pentru acestea. Căștile vor putea fi vopsite inclusiv în culorile mașinii.

Partea din spate este dominată de un difuzor aerodinamic de dimensiuni mari pentru un nivel mai mare de forță de apăsare. Imediat în spatele și deasupra celor doi ocupanți avem și două domuri aerodinamice vopsite în galben și care primesc și inscripția 95. Jantele sunt vopsite într-o nuanță de negru mat și măsoară 20 de inch în față, respectiv 21 de inch în spate. Etrierele sunt vopsite în aceeași nuanță de galben Giallo Arneis ca și partea din față a noului model de performanță.

Interiorul noului B95 Speedster este îmbrăcat, în mare parte, în piele maro deschis, iar tetierele scaunelor sunt vopsite într-o combinație de alb și negru care imită un steag în carouri. Tot aici mai avem și ornamente decorative din aluminiu, precum și două suprafețe de sticlă pentru șofer și pasager, care sunt reglabile electric pentru a modifica fluxul de aer în habitaclu.

Noul B95 Speester este propulsat de nu mai puțin de 4 motoare electrice, care dezvoltă 1900 de cai putere și un cuplu de 2340 de Nm.

Propulsorul este alimentat de o baterie de 120 de kWh, iar repriza de încărcare de la 20% la 80% durează 25 de minute la o stație de încărcare rapidă de 270 de kW. De altfel, B95 Speedster oferă o autonomie de 476 de kilometri în regim WLTP.

Evident, noul model oferă și performanțe pe măsură. Pininfarina spune despre noul B95 Speedster că atinge 100 de km/h în mai puțin de 2 secunde, iar viteza maximă este de peste 300 de km/h.

Așa cum spuneam, noul Pininfarina B95 Speedster va fi produs în doar 10 exemplare, iar fiecare va costa circa 4.4 milioane de euro. Livrările primelor exemplare vor începe abia în 2025, anul în care casa de design Pininfarina va împlini 95 de ani de existență.

via Pininfarina

Comentarii (3)

  • Banditos
    B95 hyper barchetta ELECTRIC, da, @Mike?
    4 0
  • Ooooo..... Daaaa....

    Vedeţi că se poate? Şi super sport, super frumoasă şi fără poluare?

    4 motoare electrice era un "must", bravo !

    Sunt în extaz, ce să mai :)))
    2 4
  • Electric, deci se aude si pe la aia care cred ca sport inseamna doar V8, W16 sau diesel cu 4 turbine???
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru