Noul Toyota Prius: detalii despre motorizarea hibridă a celei de-a patra generații

de Bogdan Mirică
Marti, 13.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat informații noi despre a patra generație Prius. Modelul japonez vine cu același motor pe benzină de 1.8 litri, asociat unei unități electrice. Ambele agregate au fost însă modificate pentru a deveni mai eficiente.

Prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, noul Toyota Prius, ajuns deja la a patra generație, este dezbrăcat de secrete într-un nou comunicat oficial, care comunică performanțele modelului hibrid.

Așteptat să fie expus și în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, noul Prius este construit pe platforma TNGA (Toyota New Global Architecture) și vine cu numeroase îmbunătățiri față de actuala generație a modelului. În primul rând, șasiul lui Prius este cu 60% mai rigid decât cel al precedesorului său, iar centrul de greutate al mașinii a fost coborât pentru a îmbunătăți confortul și stabilitatea.

Modificări importante și sub caroserie, acolo unde se ascunde un tren de propulsie hibrid cu multe îmbunătățiri. Ansamblul are la bază același motor pe benzină de 1.8 litri VVT-i, cu patru cilindri, capabil să ofere o eficiență termică îmbunătățită cu 40%. Potrivit celor de la Toyota, eficiența noului motor pe benzină este similară cu cea a unei unități diesel.

Performanța a fost obținută cu ajutorul unui sistem de răcire dublu și grație unui ulei cu vâscozitate redusă. Toyota a instalat și un sistem care încălzește mai repede motorul pe timp de iarnă, oferind în același timp și climatizare la un nivel optim.

Esential 97 de cai putere oferă noul motor pe benzină instalat pe Toyota Prius.
502 litri este capacitatea portbagajului în cazul noului Prius.
Unitatea de 1.8 litri dezvoltă 97 de cai putere la 5200 de rotații și un cuplu motor de 142 Nm, disponibil la 3600 de rotații. Ei i se alătură un motor electric de 73 de cai putere. Și acesta a fost regândit și repoziționat pentru a reduce pierderile de energie cu aproximativ 20%.

Unitatea electrică este ținută în viață de o baterie NiMH, poziționată sub bancheta spate. Bateriile auxiliare au fost mutate în compartimentul motor pentru a nu mai afecta volumul portbagajului.

Portbagaj care poate oferi acum o capacitate totală de 502 litri.

Dincolo de toate aceste îmbunătățiri, noul Prius va fi capabil să ofere un consum și emisii reduse cu 18%, comparativ cu vechea generație. Aceste detalii sunt însă ținue sub secret până în data de 28 octombrie, atunci când Prius va debuta și în cadrul Salonului de la Tokyo.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru