Noul Volkswagen ID.7 Tourer, primul break electric al mărcii

de Tiberiu Safta
Luni, 19.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a lansat oficial noul ID.7 Tourer, varianta break a modelului electric de clasă medie. Noul model primește un portbagaj cu o capacitate de peste 1700 de litri și autonomie de 685 de kilometri.

A venit momentul să facem cunoștință cu noul Volkswagen ID.7 Tourer, varianta break a modelului electric de clasă medie. Noul ID.7 Tourer este inspirat de conceptul ID. Space Vizzion, prezentat în 2019 și este primul break electric din istoria mărcii de la Wolfsburg.

DESIGN INSPIRAT DE PASSAT ȘI ARTEON

La capitolul design, noul ID.7 Tourer este, evident, identic cu varianta liftback. Vorbim aici de o parte frontală simplă cu faruri LED unite printr-o bandă iluminată și de o caroserie cu linii în mare parte fluide și rotunde.

Cea mai mare noutate este în partea din spate, acolo unde noul ID.7 Tourer primește un plafon alungit și un hayon care integrează o mare parte din stopurile LED. Volkswagen spune despre design-ul noului break electric că este un mix între break-ul tradițional, reprezentat de noul Passat, și shooting brake-ul, reprezentat de Arteon. Noul model primește și un plafon panoramic, ce poate fi transparent sau opac prin apăsarea unui buton.

Dimensiunile noului ID.7 Tourer sunt aceleași cu varianta liftback. Astfel, se păstrează lungimea 4961 de milimetri, lățimea de 1862 de milimetri și înălțimea de 1536 de milimetri. Doar ampatamentul este puțin mai lung. În cazul lui ID.7 Tourer, acesta măsoară de 2971 de milimetri (+5 mm).

PORTBAGAJ DE 1714 LITRI

Deși dimensiunile sunt aceleași, noul ID.7 Tourer oferă, în mod evident, mai mult spațiu în portbagaj.

Cu bancheta în poziție normală, capacitatea portbagajului este de 605 litri. Odată rabatată bancheta, portbagajul poate "înghiți" până la 1714 litri. Asta înseamnă un plus de 128 de litri față de varianta liftback.

Iar dacă ai nevoie de și mai mult spațiu, Volkswagen oferă și un portbagaj exterior montat pe plafon, cu o capacitate de 460 de litri.

Datorită portbagajului mare, vei putea transporta ușor obiecte mai lungi. Cu bancheta în poziția normală ai o lungime de 1075 de milimetri, iar cu bancheta rabatată, vei putea căra obiecte cu o lungime de maxim 1948 de milimetri.

AUTONOMIE DE 685 DE KILOMETRI

Pentru început, noul Volkswagen ID.7 Tourer este disponibil în versiunea Pro. Aceasta aduce un motor electric pe puntea din spate care dezvoltă 285.5 cai putere și un cuplu de 545 Nm. Versiunea Pro primește o baterie de 77 de kWh.

În timp, va fi disponibilă și versiunea Pro S, care aduce o baterie mai mare, de 86 de kWh, de unde rezultă o autonomie de maxim 685 de kilometri în regim WLTP. Evident, autonomia variază în funcție de jantele alese. În cazul acesta, avem jante cu dimensiuni cuprinse între 19 și 21 de inch. Motorul este neschimbat în cazul versiunii superioare.

Bateria noului model va putea fi încărcată de la 10% la 80% în 30 de minute la un curent maxim de 200 de kW. Asta în cazul versiunii cu bateria mai mare. Dacă alegi bateria mai mică, mașina va putea trage un curent de doar 175 de kW.

La final, noul model primește aceleași dotări ca varianta liftback. Vorbim aici de un ecran multimedia de 15 inch, un instrumentar digital de 12.3 inch, un heads-up display cu realitate augmentată și un sistem de climatizare inteligent care reglează temperatura automat în funcție de condițiile climatice.

Bineînțeles, mai includem aici și sistemele de siguranță avansate. Lista include: sistemul semi-autonom Travel Assist, cu sistem de centrare a benzii, cruise control adaptiv și asistent la schimbarea benzii. Nu lipsește nici sistemul Park Assist Pro pentru parcarea automată.

Noul Volkswagen ID.7 Tourer va fi produs la uzina de la Emden din Germania, alături de varianta liftback. Volkswagen nu a anunțat prețurile noii variante break.

via Volkswagen

Comentarii (16)

  • Adrian
    Oare ce va alege lumea pentru drumuri lungi cu familia? Asta sau un diesel?
    3 2
  • Andrei
    In sfârșit o electrica cu adevărat utilă pentru cei care au nevoie de spațiu. Un break într-o mare de SUV-uri.
    10 1
  • Andrei
    Avem un monovolum ICE și cu siguranță îl vom înlocui cu o electrica, când îi va veni rândul.

    De curiozitate, când spui drumuri lungi cu familia te referi la copii mici? Cât de lungi sunt drumurile alea?
    Din experienta dacă faci 1000 km cu mașina cu copii mici, se cheamă tortură sau sado-maso, depinde din punctul cui de vedere.
    Dacă îți ții copiii 12h în mașină fie ai ceva probleme fie habar nu ai ce vorbești.
    7 10
  • Mno, Tibi, draga, iar ne-ai zgaraiat retina, fii bun si spune-ne de cand curentul se masoara in kW, pentru ca pe la scoala ne-au mintit unii ca unitatea de masura a curentului este amperul, iar kW ar fi pentru putere.
    12 1
  • Colocvial curent înseamă putere electrică. Dacă tot despicam ața in 14, puterea de măsoară în W. kW înseamă 1000 de W.
    1 9
  • Zoli corigentul
    Pai tu ce faci ma, cum sa incarci masina cu amperi? Ai ramas corigent la fizica sau tocmai ai descoperit cum merge o masina electrica?
    0 7
  • Zoli Premiantul
    Usor, bre, ca-ti crapa dovleacul.. dragii mosului, ati citit articolul, sau sunteti genul care pired deja foarte mult timp pentru a parcurge titlul..

    "Bateria noului model va putea fi încărcată de la 10% la 80% în 30 de minute la un curent maxim de 200 de kW. Asta în cazul versiunii cu bateria mai mare. Dacă alegi bateria mai mică, mașina va putea trage un curent de doar 175 de kW."

    Cam asa zice autorul in articol, fain, nu?!
    7 0
  • drumuri lungi cu masina cu copii, 900 km pe zi, cu pauze, total 12 ore. se poate, doar sa vrei si sa iti placa sa te plimbi si sa stii sa faci excursia placuta. +pauze de masa si relaxare.
    @andrei: esti un stresat probabil cu copii si de aia nu rezista atat
    4 3
  • @Zoli, în limbajul nostru, simplificat, de înțeles pentru toată lumea, când ne referim la curentul electric, în special la prizele de încărcare, ne referim automat la kW.

    Este o formulare pe care eu și colegii mei o folosim constant la știrile despre mașini electrice. Nu am văzut până astăzi ca cineva să înțeleagă greșit ceea ce s-a spus într-o astfel de formulare. Îmi pare rău că ai înțeles greșit, dar mai simplu de atât nu se poate.
    3 5
  • @sandu
    12h/zi cu copiii în mașină? O să te urască copiii.
    Întrebare: dar de ce??? O locație mai apropiata sau cu avionul nu se poate? De ce ai supune copiii la asa ceva?
    1 5
  • @ Zoli corigentul
    Cred ca tu ești corigent și nu înțelegi distincția dintre curent, voltaj și putere.

    Articolul e clar, exprimarea e la fel de corecta precum multi alți termeni folosiți incorect dar întrati în vocabular. Adică lumea înțelege despre ce e vorba.

    Toată lumea spune "s-a oprit curentul". Apropo, în engleza de zice "no power", care e mai corect.
    3 4
  • @Andrei 11:14 - din pacate ii lipsește un element extrem de important pe care producătorii refuza cu obstinație sa îl mai ofere la compacte / berline / tourer și anume garda la sol. Este clar ca o fac cu intenție, fiindca astfel nu imi explic. Pana acum 15 anu erau o mulțime de modele (de volum) in toate caroseriile posibile care aveau o garda similara cu cea a acestor asa zis suv-uri de astazi. Cine își ia o astfel de masina , o ia în general sa fie ok pt orice situație. Pt mulți va fi un element important și vor alege în continuare un Suv în detrimentul acestui tourer , chiar cu riscul sa aibă ceva mai mic spațiu în portbagaj. Știu ca pare aiurea poate , dar asta este adevărul, am văzut cu ochii mei la câțiva apropiați care si-au luat auto în ultimii ani. Deci, personal , nu știu câți ar putea deturna acest model de la alegerea unui suv ( bineînțeles, dacă vorbim de niste bugete aprox similare).
    5 0
  • Andrei
    Nu contest ca acele modele sunt utile, dar nu cred ca se vindeau suficient de bine.

    Noi nu ieșim cu mașina de familie de pe șosea și șosele aici unde locuiesc eu nu au nevoie de gardă la sol mărită.

    Însă știu ca asta e util în anumite situații. Unora le e mai ușor sa coboare sau sa se urce în mașină dacă garda la sol e mai înaltă. In cazul break-uri mai ajuta și la urcarea lucrurilor grele în portbagaj.

    In general e bine sa existe opțiuni dar piața a început sa facă dificila menținerea modelelor de nișă. Am văzut ca și BMW renunță la unele caroserii, de exemplu cele cu hayon. Personal le-as fi preferat pe acelea în locul sedan-urilor, dar îmi imaginez ca sunt în minoritate.
    2 0
  • @andrei
    cand eram mic faceam vreo 12 ore cu dacia 1310 spre mare, opream un pic pe camp dupa bucuresti sa dormim. :)

    unii inca fac de-astea.
    2 0
  • @@andrei
    Când erai mic nu erau alternative.
    Iar acum poți sa încarci bateria în timp ce dormi un pic.
    3 4
  • De mult astept un tourer electric cu range decent, dar din pacate nu sunt multe alternative. Oricum VW a facut treaba buna cu acesta, doar ca nu stiu cand apare si la noi. In germania se poate comanda de cateva saptamani.

    Momentan conduc un hyundai kona electric din 2020, super multumit dar e mica si tractiunea fata e nepotrivita pentru cuplul motoarelor electrice
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru