Noul Volkswagen ID.UNYX, un crossover electric pentru piața din China

de Tiberiu Safta
Sambata, 16.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au apărut primele imagini neoficiale cu noul Volkswagen ID.UNYX, un crossover electric înrudit cu Cupra Tavascan. Noul model este destinat exclusiv pieței din China și va primi propulsoare de până la 340 de cai putere.

Constructorul german va lansa în curând un nou model electric destinat pieței din China. Acesta se numește ID.UNYX, iar primele imagini neoficiale cu noul model au fost deja publicate. Dacă mașina pare cunoscută, află că noul model este, în esență, un Cupra Tavascan cu siglă Volkswagen.

Există, totuși, câteva diferențe notabile la capitolul design față de modelul spaniol. Partea din față cuprinde faruri cu o semnătură luminoasă nouă, precum și elemente decorative noi vopsite în negru. De asemenea, jantele au un design nou și sunt exclusive noului model pentru piața din China.

Și în partea din spate avem stopuri LED unite printr-o bandă, iar în mijloc avem sigla Volkswagen iluminată. Tot aici putem vedea și inscripțiile aurii cu numele modelului.

Noul Volkswagen ID.UNYX va fi bazat pe platforma MEB și va fi disponibil în două versiuni. Prima va avea un motor electric de 231 de cai putere și care va antrena roțile din spate. A doua versiune va primi două motoare electrice, unul în spate și celălalt în față.

Această versiune va avea 340 de cai putere și tracțiune integrală. Ambele versiuni vor atinge o viteză maximă de doar 160 de km/h.

Deocamdată, nu au fost dezvăluite mai multe detalii și imagini despre noul model electric. Cel mai probabil, lansarea noului Volkswagen ID.UNYX va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Beijing din aprilie.

via Carscoops

Comentarii (6)

  • Cu modelu asta vw va baga Byd in faliment :)))
    2 0
  • George Simion
    la motorul termic un momtor cu sute de cai consuma mai mult, la electrice e la fel sau nu conteaza decat cat de tare mergi?
    1 1
  • @George Simion
    Da.
    0 0
  • Diana Șosoacă
    Merită făcut un efort, piața europeană este îndrituită să beneficieze de acest produs sub emblema VW.
    Cupra se situează exclusiv palierului oarece, VW atestă cu totul altceva.
    1 0
  • Elektrik
    https://youtu.be/5cbm9Cz6OdQ
    1 0
  • Direct Cupra Tavascan cu emblema schimbata. Ceva de genul ce facea Renault cu Duster si Sandero! Evident ca nu se pot compara, dar ideea e tot aia.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru