Noutăți în gama de modele BMW: motor nou pentru Seria 2 și o nouă versiune cu tracțiune integrală pentru Seria 4

de Alexandru Monenciu
Joi, 27.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăvara aduce o serie de noutăți în gama de modele a producătorului din Munchen. Probabil cele mai notabile sunt motorizarea nouă primită de Seria 2 și versiunea 430i xDrive Gran Coupe pe care o vom regăsi în familia Seriei 4.

Cu puțin timp în urmă, BMW a publicat primele imagini și informații despre facelift-ul primit de întreaga familie Seria 8. Nici celelalte modele din portofoliu nu au fost neglijate, pentru că marca germană anunță acum o serie de noutăți pentru Seria 2, Seria 4, X3, X4, i4, iX și sedanul de performanță M5.

BMW Seria 2 va putea fi comandat alături de o nouă motorizare pe benzină (230i Coupe). Unitatea de 2.0 litri dezvoltă 245 de cai putere, 400 Nm și vine alături e o transmisie automată cu 8 rapoarte și roți motrice spate. Cu funcția Launch Control activată, suta e kilometri pe oră este atinsă în 5.9 secunde.

Începând cu luna martie va fi disponibilă noua versiune 223i xDrive Active Tourer. În cazul său, motorul de 2.0 litri, pe benzină, funcționează alături de un sistem micro-hibrid la 48V și tracțiune integrală. Cel de la volan are la dispoziție 218 CP, suficient pentru a atinge 100 km/h în 6.9 secunde.

CULORI EXTERIOARE NOI ȘI SISTEME DE SIGURANȚĂ

Clienții acestui model vor putea opta pentru o nouă nuanță exterioară, denumită Roșu Piedmont.

Totodată, gama de sisteme de siguranță va include pachetul Driving Assistant Plus.

Mai departe, SUV-urile X3 și X4 au primit, de asemenea, sistemul de asistență Active Cruise Control cu funcție Stop & Go.

Familia Seriei 4 a fost extinsă cu o nouă versiune: 430i xDrive Gran Coupe. Este vorba despre același motor de 2.0 litri cu 245 CP, de care am pomenit mai sus, dar în cazul acestui model livrează puterea ambelor punți. În această configurație, mașina atinge 100 de km/h în 6.1 secunde.

Tot pentru Seria 4 și corespondentul său electric i4, BMW propune nuanțele de caroserie Alb Brilliant metalic și Gri Dark Frozen, pachetul exterior M Carbon și tapițerie din piele BMW Individual Merino. SUV-ul electric iX a primit tehnologia Parking Assistant Professional.

LOGO CLASIC BMW MOTORSPORT

Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, sedanul de performanță BMW M5 va putea fi comandat în nuanțele exterioare Gri Sophistco Brilliant Effect metalic, Verde San Remo metalic, Gri Skyscraper metalic și Gri Frozen Deep metalic.

Să nu uităm de disponibilitatea logo-ului clasic BMW Motorsport, care poate fi regăsit pe lista de dotări opționale.

via BMW

Comentarii (2)

  • Edikkk
    2 litri, 8 rapoarte..... uzate moral.

    Tot cu maimuţa vin echipate?

    Facelift la maşini care ard suc de dinozauri ca să pape oxigenul

    Mda
    2 5
  • auzi tu suc de dinozauri. cel mai mult imi place cand astia eco friendly stau cu masinile lor de 80.000 de coco la coada in parcul central din Brasov sa prinda suc bio gratis. Ma simt ca pe vremea lui Ceasca cand erau cozi la Peco
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru