Noutăţi în gama de motorizări BMW: M235i disponibil şi cu xDrive, 7 CP în plus pentru diesel-ul de 2.0 litri şi motoare cu trei cilindri pentru Seria 1

de Sebastian Toma
Marti, 12.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii BMW au anunţat actualizările pe care le vor aplica în portofoliu începând cu luna iulie a anului curent. Vorbim despre noi motorizări, noi variante cu xDrive, culori noi şi alte îmbunătăţiri aduse gamei.

BMW a anunţat astăzi noutăţile din ofertă pe care le va introduce în producţie începând cu luna iulie a anului curent. Vorbim despre modificările care se aplică modelelor fabricate după 1 iulie 2015, dar care pot fi comandate în viitorul apropiat. La fel ca în cazul fiecărui producător de automobile, modelele produse după jumătatea unui an, momentul exact fiind diferit de la un constructor la altul, sunt clasate drept generaţia aparţinând anului următor şi primesc adesea actualizări şi noutăţi faţă de variantele vândute până la acel punct în anul respectiv. Pe scurt, constructorul german a introdus noi motoare cu trei cilindri în linie în gama Seria 1, oferă noul M235i Cabriolet în variantă cu tracţiune integrală, asigură mai mulţi cai putere pentru diesel-ul său de doi litri şi oferă dotări noi în gamele Seria 2 Active Tourer şi Seria 4.

Motor pe benzină cu trei cilindri în gama Seria 1

Luna iulie 2015 va marca introducerea în producţie a motorului cu trei cilindri pentru varianta 118i a lui BMW Seria 1 în locul unităţii actuale cu patru cilindri. În loc de 1.6 litri, unitatea cea nouă are 1.5 litri, anunţă 136 CP şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de 8.5 secunde (8.7 pentru transmisie automată). Consumul de carburant al noii variante este situat între 5.0 şi 5.4 litri la sută în regim mixt, respectiv de 4.8-5.2 litri la sută în compania transmisiei automate cu opt trepte.

M235i Cabriolet cu xDrive şi noi diesel-uri în gama Seria 2 Coupe şi Cabriolet

A şaptea lună a anului marchează intrarea în producţie a două noi motoare diesel sub capotelele modelelor Seria 2 Coupe şi Seria 2 Cabriolet. Vorbim despre 218d Coupe şi 225d Coupe.

Unităţile diesel care echipează aceste modele au fost revizuite, respectă normele Euro 6 şi dezvoltă cu 7 CP în plus faţă de predecesoarele lor. Aceleaşi diesel-uri revizuite vor fi oferite şi în gamele Seria 3 Gran Turismo, Seria 4 Cabriolet, Seria 4 Gran Coupe şi X5. Propulsorul 2.0 diesel despre care facem referire dezvoltă, după caz, 150 (18d) sau 190 CP (20d).

Tot din luna iulie a anului 2015, BMW va oferi noul M235i Cabriolet şi într-o variantă cu tracţiune integrală xDrive. Aceasta va marca primul model decapotabil din segment oferit în variantă de performanţă şi cu tracţiune integrală. Motorul de 326 CP poate să-l propulseze pe M235i Cabriolet xDrive de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde, totul cu un consum mixt de 8.3 litri la sută.

Dotări noi pentru Seria 2 Active Tourer, Seria 4 şi culori noi din gama Individual

BMW Seria 2 Gran Tourer şi Seria 2 Active Tourer vor beneficia de noi dotări de siguranţă începând cu luna iulie a anului curent. Vorbim despre funcţia Multi-Collision Braking introdusă în standard, alături de funcţia de Alertness Assitant,care monitorizează nivelul de oboseală al şoferului. Cele două monovolume de la BMW vor fi oferite şi cu un sistem Head-Up Display actualizat, care afişează informaţii suplimentare.

Gamele Seria 3 şi Seria 4 vor avea o nouă versiune a sistemului de asistenţă la parcare. Aceasta vine cu un sistem care îi spune şoferului dacă maşina are loc în spaţiul de parcare selectat pentru manevra de parcare laterală. Locurile considerate potrivite trebuie să aibă o lăţime de minimum 2.5 metri şi să depăşească cu 80 de centimetri lungimea automobilului. Sistemul poate ghida parcarea şi dacă există un singur automobil poziţionat în faţa locului dorit de şofer sau dacă sunt alte obstacole în loc de autovehicule.

Atât gama Seria 3, cât şi gama Seria 4 de la BMW pot fi comandate în nivelul de echipare Advantage, care vine cu dotări suplimentare şi anumite ornamente estetice

Urmareste Automarket
BMW a introdus în oferta sa mai multe nuanţe de culori din portofoliul Individual. Acestea sunt "Champagne Quart" metalizat, "Smokey Topaz" metalizat, "Tanzanite Blue" metalizat şi "Estoril Blue" metalizat, disponibilitatea nuanţelor noi fiind condiţionată de modelul pentru care sunt comandate şi prezenţa pachetului M Sport (după caz). O altă noutate introdusă de BMW în gama sa este oferirea manualului utilizatorului drept aplicaţie pentru smartphone, lucru valabil pentru toate modelele fabricaţie 2015 în afară de Z4. Manualul este oferit în această configuraţie în plus faţă de cel disponibil în mod interactiv în sistemul iDrive al vehiculului.

Comentarii (1)

  • 7CP...
    ... din ce an e masina asta cu 7 CP. Stiu, 7 CP in plus fata de anterioarea versiune. Totusi atentia la formularea titlului...
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru