Noutăți în programul Rabla Plus: vor putea fi achiziționate și mașini electrice înmatriculate în ultimele 6 luni cu până la 6.000 de kilometri

de Daniel Popescu
Sambata, 31.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programul Rabla Plus va permite achiziționarea de mașini electrice care au fost înmatriculate cu cel mult 6 luni în urmă și care au cel mult 6.000 de kilometri.

Administrația Fondului de Mediu a anunțat în această săptămână prelungirea perioadei de înscrieri în cadrul programului Rabla Plus până în 20 noiembrie. Cu această ocazie, autoritățile au anunțat de asemenea o serie de noutăți pentru Rabla Plus.

Cea mai importantă dintre ele este că mașinile electrice vor putea fi cumpărate prin programul Rabla Plus și dacă au fost înmatriculate pentru prima oară cu cel mult 6 luni în urmă și care au cel mult 6.000 de kilometri. În această categorie vor fi incluse și mașinile utilizate pentru drive-teste.

Informațiile vin la numai două săptămâni după ce Ministerul Mediului anunțase că achiziționarea mașinilor electrice Tesla prin programul Rabla Plus este acum posibilă prin intermediul companiilor care finanțează achiziția modelelor Tesla.

Până acum, românii nu puteau achiziționa mașini electrice Tesla prin programul Rabla Plus, întrucât constructorul american nu are încă o reprezentanță în România.

Tot cu această ocazie, autoritățile au aprobat suplimentarea bugetului pentru Rabla Plus cu încă 60 de milioane de lei, întrucât bugetul total de 145 de milioane de lei pentru ediția din acest an fusese deja epuizat. Cei 60 de milioane de lei sunt suficienți pentru achiziționarea a 1.333 de mașini electrice sau 3.000 de mașini plug-in hybrid.

Via AFM (PDF)

Comentarii (7)

  • Nu-i rău, dar...

    https://m.digi24.ro/opinii/lectia-dura-de-economie-pentru-premierul-ludovic-orban-si-ministrul-virgil-popescu-dacia-electrica-produsa-in-china-1392927
    8 4
  • Cu Dacia Spring chiar este o problema, dar pentru fani cea mai mare este argumentul patriotic, care a disparut.
    10 4
  • LUCCI LUCIANO
    Daca modificarea asta nu are in spate ,,lobbyul'' ( bani dati la initiatorii legii) unor detinatori de flote de electrice care nu prea au succes cu inchirierea lor......sa nu-mi spuneti pe nume!!!
    16 2
  • Adrian
    Bravooo! Dar ce idei destepte! Dati-le bani alora care dau kix cu inchirierea de electrice si alora care le-au luat de reclama, de imagine la feastival, ca sa arate ei cat de mult iubesc planeta, sanchi !
    10 2
  • Incredibil ce face partidul unic
    9 3
  • @Dan... nu exista nimic patriotic... ce muncitorii de la Dacia merg in vacanța doar in România?... cumpara doar electrocasnice fabricate in România? Cei care cumpara Dacia din patriotism...
    7 4
  • netam-nissan
    va rog sa lamuriti si un gheolban ca subsemnatu cum fac daca vreau sa cum-par (= doua silabe) si nu sa a-chi-zi-ti-o-nez (șapte silabe) o electrica la mina a doua.

    si daca tot 9.437,666 euroi de bogdaproste incasez din taxele tutulor, inclusiv din tva-ul platit de babutele cu pensie minima la alimentara.
    erata - de fapt si eu si fabricantii bev devenim eco-pomanagii experti sau mai exact anti-haiduci.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru