Noutăți pentru Mazda MX-30, inclusiv încărcare mai rapidă

de Alexandru Monenciu
Joi, 12.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile anunță o serie de noutăți pentru modelul electric MX-30. La o stație de încărcare rapidă, bateria de 35.5 kWh se încarcă acum mai repede.

MX-30 este primul model cu zero emisii lansat de Mazda. A debutat în urmă cu 3 ani, în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, iar acum a primit o serie de îmbunătățiri.

Deși mulți își doreau o baterie mai mare decât cea de 35.5 kWh, care permite o autonomie de până la 200 de kilometri (WLTP), constructorul nipon de automobile nu a făcut nimic în această privință. În schimb, a modificat puterea de încărcare pe care o acceptă mașina de la o stație rapidă (de la 40 kW la 50 kW).

În aceste condiții, timpul de încărcare a scăzut cu zece minute. Un plin durează acum 26 de minute.

Apoi, Mazda a îmbunătățit sunetul sistemului de propulsie pentru "a-l ajuta pe șofer să recunoască, în subconștient, cantitatea de cuplu generată," transmit reprezentanții companiei.

Totodată, paleta de culori exterioare este acum mai generoasă, incluzând noua nuanța Zircon Sand.

Versiunea îmbunătățită a lui Mazda MX-30 poate fi deja comandată în Europa.

via Mazda

Comentarii (7)

  • Mircea Badea
    mai multe detalii despre cum au imbunatatit sunetul? au slabit niste fire sau?
    5 2
  • Ca și cum ne-am alimenta mașinile la pit stop-uri de formula 1.
    4 2
  • @dutzu
    https://www.youtube.com/watch?v=apbS205t53w
    4 3
  • @ @dutzu la 13.05.2022, 07:00
    interesant videoul

    10:42-10:50 exact cazul lui seriff
    3 3
  • Seriff
    Haha, ce imi place ca am hateri, bine ca sunteti voi eco-pensatilor destepti, luati-va frate mazda din poze ca sa faceti maxim 200 km, dar na, salvati planeta, in timp ce fabricile, uzinele, santierele de constructii, arderile de deseuri, avioanele polueaza de rup.
    E greu sa gandesti pentru tine, e nevoie de o baba comunista sa posteze pe youtube sa zica ce? Mergeti voi maxim 200 km, noi astia ''mai putin inteligenti'' vrem sa mergem 1000km fara griji, bafta de stat ca desteptii in parcare la kaufland.
    7 6
  • Pentru spălați pe creier… cum ar arată un video real, fără ocolișuri pentru industria cărni, ouălelor si mai ales a Fast Food-urilor? Puneți mâna si studiați cauza deceselor, poluarea nu intra nici măcar in top 20.
    Ce băgați in voi vă omoară cu mult înainte de poluarea generată de mașini. Locul unu la mortalitate sunt bolile de inima, adică colesterol si grăsimi (animale). Vă umpleți burțile pentru câteva minute de fericire (trist ca doar așa puteți fi fericiți), cu toate mizeriile, dar când este vorba de masini sau ce ar trebui sa facă alți, incredibil ce principii si cum știți voi tot.
    Nu zic ca nu trebuie să căutam soluții mai curate pentru a nu deplasa, dar ce bagi in tine poți schimba astăzi, acum.
    Suntem vegani, toată familia de 10 ani, copilul alăptat aproape 5 ani, fără vaccinuri si medicamentație. Nu a fost bolnav, nu am făcut COVID (sau dacă l-am făcut habar nu am avut) si umblam prin lume de 15 ani, de la 38 de grade la -10 in 2 zile. De la sporturi acvatice la schi… Fac sport la greu de plăcere si nu ca sa slăbesc… Sa încerci sa slăbești prin sport când mănânci prostii, este ca si cum i-ai da gaz unui masini care a fost alimentata cu carburantul greșit…
    Din ce am văzut sunt slabe șanse sa puteți face ceva in privința voastră, pentru ca nici măcar nu încercați… vestea proastă proasta pentru voi este ca nu o sa facă nimeni.
    3 1
  • Mircea Badea
    veganismul e o prostie, omul e omnivor! o sa aveti mari probleme de sanatate. plus va umpleti de pesticide, seminte modificate genetic etc

    bunicii nostri mancau mult mai multa carne/mai grasa si nu aveau problemele noastre. pandemia de obezitate nu e de la carne, ci de la inlocuitorii ei si dulciuri. plantele, carnea si dulciurile sunt inlocuite/alterate, intotdeauna citeste eticheta. plus ca multe ingrediente de pe eticheta are "eticheta" lui de obtinere/procesare etc
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru