Nu plăteşti taxele auto când cumperi o maşină? După 60 zile înmatricularea ar putea fi suspendată

de Daniel Popescu
Marti, 21.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile vor să suspende înmatricularea unei maşini în cazul în care noul proprietar nu achită taxele aferente în termen de cel mult 60 de zile. Ideea este pentru moment în fază de proiect.

Din momentul în care vei cumpăra o maşină vei avea la dispoziţie cel mult 60 de zile pentru a achita taxele pentru deţinerea şi înmatricularea acesteia.

În caz contrar, certificatul de înmatriculare va fi suspendat. Cel puţin aşa îşi propun autorităţile române, potrivit unui proiect de ordinanţă de urgenţă al guvernului publicat pe site-ul oficial.

Pentru a putea realiza acest lucru, guvernul vrea să realizeze o conexiune între bazele de date ale Poliţiei şi cele ale autorităţilor fiscale unde cetăţenii îşi plătesc taxele. Cu alte cuvinte, chiar dacă ordonanţa de urgenţă va fi emisă, este posibil să mai dureze o perioadă de timp până când va putea fi pusă în aplicare.

"În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor.

Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept, în cazul proprietarilor care nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile, începând cu prima zi după împlinirea acestui termen", se precizează în textul ordonanţei de urgenţă.

Guvernul susţine că acest proiect va conduce la o scădere a birocraţiei.

Via Profit

Comentarii (4)

  • "Guvernul susţine că acest proiect va conduce la o scădere a birocraţie".
    Cum se estimeaza ca vor face asta?
    Doamne, cate procese vor fi la UE. Masura este restrictiva si incalca niste drepturi. Daca vor eradicarea samsarilor, ar trebui sa se gandeasca la asta in timpul mandatului nu numai pe final si in campanie!
    @Automarket: ramaneti acolo unde sunteti, nu incercati sa rupeti piata(aka atragerea de citittori cu stiri de can-can) cu articole scrise de diversi in dupa-amiaza zilei de duminica! Pe aria de motorsport ati pierdut un cititor. Macar pe stiri, incercati sa filtrati ce publicati.
    7 0
  • Deocamdată e in faza de proiect.
    Dar ar fi bine ca cei care scriu astfel de știri sa le documenteze si descrie mai clar, ca sa știe cititorul la ce sa se aștepte.
    De ex ți-ai luat acum o mașină din Germania. II faci RAR-ul, o treci la primărie, plătești asigurarea, etc.. Tot mai puțin timbrul de mediu, care știi că acum e ilegal. Ceri pe cale judecătorească înmatricularea fără plată timbrului, dar procesul durează 4 - 5 luni. Se suspenda înmatricularea?
    Lămuriti va rog aspectul asta, suspenda înmatricularea pentru ca nu ai plătit o taxa declarata ilegala?
    6 0
  • Sa propuna si ca orice functionar care fura sau mijloceste furtul (sume exagerate pt lucrari cu firme de "casa") a unui leu din banul public sa fie executat prin impuscare ca in China.
    3 0
  • hazard
    care taxe? alea ilegale?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru