O nouă bornă atinsă de uzina Mercedes-Benz din Rastatt: 5 milioane de vehicule din clasa compactă produse în 22 de ani

de Cornel Șocariciu
Luni, 27.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din 1997 și până astăzi, uzina Mercedes-Benz din Rastatt a produs 5 milioane de vehicule din gama compactă. De asemenea, oficialii companiei au anunțat și startul producției lui Clasa A Sedan în cadrul uzinei din Germania.

Mercedes-Benz are motive de sărbătoare. Uzina constructorului german din Rastatt a produs 5 milioane de vehicule din clasa compactă în 22 de ani.

Primul model compact asamblat de angajații fabricii din Rastatt a fost Clasa A, acesta intrând pe linia de fabricație în 1997. De-a lungul timpului, linia de producție din Rastatt a asamblat atât monovolumul Clasa B, cât și SUV-ul GLA.

De asemenea, Mercedes-Benz anunță că începând de acum, uzina din Rastatt va asambla și noul Clasa A Sedan, un alt membru din gama de modele compacte a producătorului german.

"Asamblarea celor 5 milioane de vehicule din clasa compactă subliniază importanța uzinei din Rastatt. De asemenea, uzina este pregătită pentru un viitor model electric compact dezvoltat sub noua identitate EQ", a declarat Thomas Geier, managerul uzinei din Rastatt.

Noua generație Clasa A Sedan a fost prezentată în vara anului trecut, iar primele exemplare au fost deja asamblate în cadrul fabricii din Aguascalientes, Mexic.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru