O nouă surpriză din partea Mini: producătorul britanic pregătește un Hot Hatch electric

de Cornel Șocariciu
Marti, 03.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a demarat dezvoltarea unui Hot Hatch electric, conform unor surse apropiate companiei. Modelul va avea la bază actualul Cooper SE și va integra elemente de caroserie introduse în premieră pe varianta John Cooper Works GP.

În urmă cu doar câteva zile, oficialii MINI au anunțat că în viitorul apropiat vor lasa două modele electrice noi. Britanicii pregătesc un crossover de clasă mică disponibil exclusiv în variantă electrică și un SUV compact care va fi oferit și cu motoare cu ardere internă.

Acum, surse apropiate companiei spun că Mini lucrează la o variantă de performanță a actualului Cooper SE (foto), versiunea electrică a hatchback-ului britanic. Sursele spun că modelul a primit deja undă verde din partea conducerii și se află în stadiul de dezvoltare, în condițiile în care, la finalul lunii aprilie, reprezentanții Mini menționau că nu au în plan lansarea unei versiuni de performanță

Viitorul Hot Hatch electric dezvoltat de Mini ar urma să preia elementele disponibile în acest moment pe varianta John Cooper Works GP, cel mai rapid Mini de serie de până acum.

Cel mai probabil, varianta electrică va miza pe o serie de elemente aerodinamice noi, dar și pe o configurație îmbunătățită a suspensiilor.

Pentru moment, nu există informații cu privire la bateria și motorul pregătite de britanici.

Actualul Mini Cooper SE este echipat cu un motor electric cu 184 de cai putere și 270 Nm, iar bateria cu o capacitate netă de 28.9 kWh asigură o autonomie de până la 270 de kilometri.

Via | BMW Blog

Comentarii (2)

  • andrei
    personal nu ma incanta acceleratia aia asa liniara la electrice. perfromantele sunt bune nu neg, dar nu prea ai feeling fiind asa liniare. as prefera sa aiba un pic de explozie.
    2 2
  • @ardei
    Numai piloti pe aici!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru