OFICIAL: Acesta este BMW Neue Klasse, conceptul care anunță designul viitorului model produs în Ungaria

de Bogdan Mirică
Sambata, 02.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul unui eveniment desfășurat la Munchen, chiar înainte de salonul care va începe în 4 septembrie, BMW a dezvăluit conceptul Neue Klasse, o privire asupra viitorului său design și asupra unui viitor model produs în Ungaria.

Cu ocazia Salonului Auto de la Munchen, BMW pășește într-o nouă eră de design, anticipată de conceptul Neue Klasse. Potrivit bavarezilor, o mare parte dintre elementele de design ale prototipului proaspăt lansat.

GRILA ESTE GRAVATĂ DIRECT PE CAROSERIE

Partea frontală este dominată de elementul vedetă al conceptului, adică noua grilă dublă, care nu mai este acum verticală. Ea a primit o înclinare mai mare și se extinde până la extremitățile caroseriei, mai exact până la luminile diurne LED. Și acestea au o formă neobișnuită, complet diferită de ceea ce am văzut până acum în gama BMW. Dacă e privită din profil, partea din față seamănă cu un bot de rechin, o influență estetică pe care am mai văzut-o și în trecut.

Designul părții frontale este completat de un spoiler de culoare neagră. Profilul adoptă jante de 21 de inch, cu un design inspirat de cel al modelelor BMW clasice, din motorsport. În partea din spate există stopuri care se alungesc pe aripile laterale și au o semnătură luminoasă similară cu cea LED-urilor față.

Sigla BMW nu mai este aplicată nicăieri pe caroserie.

Ea este gravată direct. De altfel, multe din componentele conceptului sunt printate 3D.

MOTOR ELECTRIC PRODUS ÎN UNGARIA

Potrivit BMW, designul nu este doar neobișnuit, ci are și un rol aerodinamic important. Reduce consumul de energie cu 25% și o autonomie cu 30% mai mare. Densitatea bateriei e mai mare și ea cu 20%, iar autonomia crește cu 30%, vorbindu-se chiar de 1000 de kilometri pur electrici. Propulsia va fi asigurată de a șasea generație a sistemului eDrive, produs la vecinii maghiari, în Debrecen.

UN HEAD-UP DISPLAY PROIECTAT PE TOT PARBRIZUL

Interiorul este cât se poate de simplu, renunțând la piele și elemente cromate pentru a reduce amprenta sa de carbon. Însă, extrem de tehnologizat. Există un ecran generos în centrul planșei de bord și încă mai avem volan. Noutatea absolută o reprezintă însă tehnologia Panoramic Vision, care nu este altceva decât un Head-Up Display revoluționar, care proiectează informații pe tot parbrizul, în linia vizuală a șoferului.

Acesta poate fi comandat prin intermediul sistemului multimedia sau, și mai important, prin gesturi.

Vechiul sistem Head-Up Display va fi și el disponibil în continuare pentru cei care nu au curajul să treacă definitiv la Panoramic Vision.

PRODUCȚIE DE SERIE ÎN 2025

Noul BMW Neue Klasse va fi materializat într-un model de serie mai curând decât credem: mai exact, în 2025. Versiunea electrică va fi disponibilă un an mai târziu. Ca și motorul, mașina va fi construită în Ungaria, la Debrecen.

Comentarii (21)

  • Banditos
    daca asta nu e profil de dacia 1300....iar grila e M E S E R I A S H A

    e printre putinele masini care arata bine pe alb
    9 3
  • Să vezi ce sar arși cocalarii că nu mai arată a mașină de cocalari. Dar să așteptăm modelele de serie, după ce își bagă coada marketingul :))
    8 1
  • O prostie, bmw electric. Păi dacă o să aibă 2 tone și jumătate de afundă în nisip.
    3 7
  • Chiar arată bine :) . Arată că un Logan cu face-lift.
    0 0
  • Andrei
    Marketing: sunt nările prea mici!
    Designer:.... Ăăă... Sunt pe toată lățimea mașinii...
    Marketing: prea mici pe verticală!
    8 0
  • Mircea Badea
    pare autista si americana, dar tot e mai bine decat hidoseniile din ultimii 15 ani de benve..
    3 3
  • Johnny
    E o revolutie in materie de design si cred ca va pastra f multe elemente in productia de serie. Practic asa vor arata noile sedanuri seria 3,5, etc
    0 0
  • Electric summer
    https://youtu.be/riMGY4Wn38s
    2 1
  • Tocmai am dat niște ture pe circuitul de teste de la Spartanburg cu M2, M3, M5 (si Mini S)… deșii M5 are o herghelie in plus, M2-ul este ceva sublim (nu comentez design-ul față… dar, au un mov bestial), M3… de luat acasă ;)
    Interesant, cea mai “evitată” mașină a fost XM-ul… prietenii știu de ce ;)))
    5 6
  • @dutzu
    pt ca suv, doh!

    stai sa iasa m2 electric, nici nu te mai tii de volan!
    2 1
  • Exteriorul îmi place, curat, dacă ar păstra acest aspect la viitorul seria 3 ar fi foarte bine, interiorul este exagerat de minimalist, nu-mi place această tendință, un ecran și două butoane.
    2 0
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Tot n-ai învățat să scrii "deși" :)). Geniule.
    6 3
  • Daca astea se vor a fi BMW-urile viitorului..pfff....
    Conceptu asta nu are personalitate deloc!!!
    1 4
  • Special pentru tine… cum este singurul tău scop in viața ta frustrată si de ratat (bănuiesc ca nu-s geniu), mai ai un motiv pentru a sta cu ochii pe ce fac alții… de acuma o să scriu cu 3 “i” sau chiar cu 4… :)))
    PS o remarca excelenta venind de la tine… ai folosit inteligenta artificială??, hai recunoaște că doar suntem între prieteni ;) cu noi poți să plângi…
    3 1
  • Special pentru tine… cum este singurul tău scop in viața ta frustrată si de ratat (bănuiesc ca nu-s geniu), mai ai un motiv pentru a sta cu ochii pe ce fac alții… de acuma o să scriu cu 3 “i” sau chiar cu 4… :))) PS o remarca excelenta venind de la tine… ai folosit inteligenta artificială??, hai recunoaște că doar suntem între prieteni ;) cu noi poți să plângi…
    0 1
  • Scuze Dl.-e, era pentru un PR ratat :)))
    Am postat greșit
    1 1
  • O fi NEW bla, bla… dar si numele bate înspre Mercedes. Ca si fan BMW, client BMW… nu văd nimic promițător.
    Cum am spus XM mi se pare o “adunătura”, elemente de design contradictori, exagerări. Pare un transformers nefinalizat… si i-au mai tras si dunga aurie…. oribilă!!! Plus un preț astronomic… Mi-a zis unul din cei care încearcă s-o vândă, ca el si-ar lua Porsche… si eu :)))
    Am avut ocazia sa particip la o sesiune amplă (3 zile) in curtea lor si îmi pare ca nu știu încotro s-o apuce.
    Nu cred ca-a singuri in aceasta situația, iar factura o plătim noi, clienții :(((, deșiii-i unii n-au bani de mașini, nu conduc masini “adevărate”, n-au abilitați si termeni de comparație, n-au acces la nimic interesant, doar comentează din ceea ce cred ei așa de pe YouTube.
    PS hai omul cu vântul… bagă mare, nu te lăsa!!!
    1 2
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    E adevărat ca mai e și inexo, care spune bazaconii tot timpul, dar el are niște probleme.
    3 1
  • Eu nu te fac… doar remarc. Te descurci beton si singur. Plus ca ești sărit bine… așa ca lasă-l pe Inox, ca nu înțelegi nici 1% din ce spune omul.
    1 2
  • După cum vezi, in afară de a repeta ca un papagal aceeași bazaconie, nu generezi nimic… pardon CO2, si cam atât.
    Cam de unde ai dedus tu ca sunt supărat? Din contra… îți dau apă la moara in așa fel mai scapă alții de tine, iar tu pui boticul imediat, si peștii mei de acvariu pot mai mult.
    Tu nu ai cum să mă superi… ești nevinovat :))
    1 3
  • Pilaf, dupa cum era de asteptat de la BMW in epoca actuala.
    - Din fata zici ca este o reinterpretare pt Dacia 1300
    - Din spate zici ca e ceva american de acum vreo +30 de ani, Saturn ceva. Niste stopuri luuuungi, de prost gust, fara vreun design coerent. Si decupate la mijloc fix pt a lasa loc pt prezentare brand (nume/sigla).
    - DIn laterala seamana cu un concept nissan de acum vreo 10 ani, IDX. Adica reinterpretarea unei caroserii din anii 70 intr-un stil ascutit. Si acel Nissan arata mult mai bine.
    A plecat aurolacul precedent sef la biroul de design BMW, (ala cu seria 7 cocosata din anii 2000) si a venit croatul asta cu design alienat complet (2019 M Next).
    Acest brand a ajuns de toata jena. Tot felul de gogomanii si cacofonii, "bun gust" la nivel de vidanjor.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru