OFICIAL: Audi A4 își schimbă numele în A5, iar A6 devine A7

de Tiberiu Safta
Sambata, 18.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Markus Duesmann, șeful Audi, a confirmat oficial schimbarea de nume a modelelor A4 și A6. Astfel, următoarele generații ale celor două modele vor fi rebotezate A5, respectiv A7. Între timp, numele vechi vor fi acordate unor viitoare modele electrice.

Recent, au apărut zvonuri și speculații că viitoarea generație Audi A4 ar putea să fie rebotezată A5. Noua iterație a modelului de clasă medie va fi oferit în continuare în variante sedan și Avant, iar motoarele termice pe benzină, diesel și hibride vor fi păstrate.

Acum, Markus Duesmann, șeful mărcii din Ingolstadt, a confirmat oficial această schimbare de nume pentru publicația germană Auto Bild. Modelul de clasă medie nu este singurul care va fi rebotezat, însă. Asta pentru că viitoarea generație Audi A6 va deveni oficial A7.

Această schimbare marchează o nouă modalitate de a identifica modelele Audi în funcție de propulsor. Pe scurt, modelele care vor purta numere fără soț vor avea motoare termice și hibride, în timp ce modelele cu numere pare vor fi exclusiv electrice. De altfel, numele A4 și A6 nu vor dispărea, deoarece ele vor fi atribuite unor noi modele electrice.

La final, șeful Audi mai spune să ne așteptăm și la versiuni de performanță ale acestor modele.

Așadar, cele două modele vor primi în continuare versiunile S și RS.

În urmă cu câteva zile, Audi a anunțat că va lansa 20 de mașini noi în următorii doi ani, dintre care aproape jumătate vor fi electrice. Printre acestea se numără și un nou model electric accesibil, care va fi un înlocuitor pentru actualul A3.

via Motor1

Comentarii (6)

  • Logică 0
    Pai asta înseamnă A3 va avea va succesor Audi A2 ?
    5 1
  • Audi 2 termic de azi, va fi Audi 3 electric de mâine....

    Totul este făcut pentru a lăsa spaţiu unui eventual A1 electric care va concura cu Fiat e500 ;)
    3 1
  • Nu, m-am încurcat, A2 termic devine A3 termic, va fi un A2 electric...

    Şi... pentru un posibil Fiat e500 să fie un... A0 ?

    Mmmh...
    3 2
  • Mircea Badea
    misto, deci vor cere bani in plus schimband o cifra. genii!
    15 2
  • Atunci ce se va întâmpla cu actualele A5 și A7?
    6 0
  • oricine
    Nu vă bateți capul, face parte din planul de tâmpire mondială ca să nu mai știi la un moment dat cum te chiamă sau ce model de Audi ai. Și se mai întreabă unii de ce-ți dai cu tesla. Pentru stabilizare rercomand mașini care au nume de fată sau băiet.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru