OFICIAL: Din 2026, Audi oprește lansările de modele noi cu motoare termice

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 23.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi oprește lansările de modele noi cu motoare termice în 2026. Anunțul a fost făcut chiar de șeful producătorului, cu ocazia conferinței pe probleme climatice de la Berlin.

Zilele trecute au apărut în presă diverse informații potrivit cărora Audi ar putea opri lansările de modele noi cu motoare termice în 2026. Mai mult, într-un interviu anterior, șeful producătorului din Ingolstadt, Markus Duesmann, susținea că Audi ar putea deveni un brand 100% electric până în 2035.

Din câte se pare, totul este adevărat. Duesmann a vorbit despre acest subiect cu ocazia conferinței pe probleme climatice de la Berlin și a confirmat că Audi oprește lansările de modele noi cu motoare cu ardere internă în 2026. Mai mult, producția mașinilor cu propulsoare termice va fi, de asemenea, oprită în 2033, cu o singură excepție.

Germanii susțin că în China va exista cerere pentru astfel de modele și după 2033. Tocmai de aceea (să nu uităm importanța pieței asiatice pentru industria auto) s-ar putea ca Audi să producă local motoare cu ardere internă și după 2033.

În ceea ce privește planurile pe termen lung ale germanilor, Audi vrea să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

via Audi

Comentarii (30)

  • Imparatul mustelor
    Adica in China o sa se vanda in continuare masini normale,in India,in Americi,Africa dar in Ue nu? Mai,da' glumeti mai sunt astia de la UE. Ne transformam intr-o Coreea de N dar cu steagul curcubeu in mana! Salvati ursii polari de pe plajele Spaniei!!!
    25 12
  • "Expertii" de pe AM au cuvantul....
    12 16
  • Edikkk
    Cine vrei să facă schimbarea laşule???

    Africanii cu 1 dolar pe zi? Sau unii sud americani sau central şi sud est asiatici cu 10 dolari pe zi ?

    Sau NORDUL BOGAT ?
    Canada, SUA, Europa (UK, UE,...), Rusia, China?

    Rusia şi China sunt peste media globală şi sunt incluse pentru că au populații destul de mari şi deci destui să prindă la maşini mai scumpe.

    Bravo Audi ! şi.... QED
    7 24
  • @QEDick
    Deci până la urmă mergi la Rabla cu Polo tău roșu-ruginiu să-ți tragi Audi e-tron și nu Dacia Spring?
    18 5
  • de ce e nevoie de schimbare? Care e problema? Ca eu nu vad niciuna. Lumineaza-ma.
    12 9
  • @iedikk
    Africanii aia cu 1 dolar pe zi ajung la 3 miliarde in cateva zeci de ani,doar Nigeria avea 45 de milioane de locuitori in 1960 iar acu' 201 milioane,saracii,de la 1 dolar pe zi s-au imputinat atat,in fine,sa vedem noi africa plina de masini electrice...a stai,niciodata! Doar cuana senila europa ne interzice,baga alte taxe iar restul polueaza cat vrea el.
    15 4
  • Edikkk
    Pentru că deja dăm ortu popii cu toţii, am făcut planeta muci !!!

    Razele soarelui sunt respinse parţial de suprafaţa pământului înapoi în cosmos

    Ele au un tur şi retur prin atmosferă. Dacă este oxigen, azot, nu este o problemă, dar dacă trec prin CO2 acesta vibrează şi preia o mare parte din energie şi o transformă în căldură.

    Deci trebuie, nu numai să oprim generarea de CO2 (intenţia e doar de a reduce,opri, vezi acordul de la Paris şi succesiv Tokio) ci a şi reasimila CO2 în exces din atmosferă (vezi premiul Tesla)

    Răul deja a fost făcut şi mergem înspre mai rău.

    La temperaturi de 60 °C toată vegetaţia, animalele sălbatice mor şi baftă natura.
    O să ne coacem ca pieptul de pui....

    Fără AC o să fie imposibil de trăit.
    Etc etc..
    9 20
  • @edikk
    Ai dreptate,edikk,singura solutie e sa ajungem vreo 500 milioane de locuitori pe planeta,atat,asta daca vrei sa nu mai fie poluare. Si sa nu mai existe pensionari,ai ajuns la 64,pac,"ai expirat". Ce zici,te bagi? Alta solutie nu e,asta cu poluarea e gargara,haida. Cati ani mai ai pana la pensie? Daca multi, te vaccinam.
    17 5
  • Edikkk
    Şi acum întrebarea

    Dacă noi, nu e că trebuie să reducem emisiile de CO2 din carbonul de adâncime (cărbune, petrol, gaz metan) ci trebuie reduse la ZERO

    Plus apoi ceva extragerea CO2 care este deja în exces din 1800 în atmosferă şi injectarea în pământ...

    Dacă poate avioanele şi vapoarele nu reuşim să le facem zero emisii...

    CU ATÂT MAI MULT TREBUIE să facem ceea ce se poate face verde, cât mai repede verde.

    Adică maşini electrice, energia din solar, eolian, hidro, nuclear* iar încalzirea / răcirea caselor cu pompă de căldură care consumă curent verde !

    Logic nu?

    Viitorul sună cam aşa
    Vreo 10-16kw panouri fotovoltaice, 1-2 staţii de încărcare la casă, sisteme din umbrare ferestre (răcire pasivă - aka obloane, prelate, etc) şi sisteme pompă de căldură sol - apă pentru încălzire dar şi răcire.

    Costă? Da, costă.
    Dar măcar pentru cei care au bani, nu se mai duc în Caraibe ci în Bulgaria, în concedii, nu îşi mai cumpără Ferrari ci un Alfa romeo şi îşi face investiţiile.

    La apartament mai greu, dar staţii de încărcare comune, curentul verde, cuptorul electric, unităţi AC performante... etc
    6 19
  • Edikkk
    Contează mai puţin un 500 milioane, oricum vom atinge un 10 miliarde apoi vom scade natural.

    Ceea ce contează este informarea şi evaluarea şi acţiunea.

    Soluţii sunt o grămadă, bani să fie.

    Unii deja demonstrază că pot trăi ZERO emisii, sau neutru cum îi mai zice.

    Sau chiar uşor pe plus verde.

    Vezi Buhnici.

    El este mediatizat, dar sunt mulţi ca el.
    Cam aceasta e direcţia.

    Şi lăsând preţul, da, azi coastă, avantajele sunt foarte mari.

    Toate sistemele verzi sunt mai verzi, mai bune, mai fiabile, mai bune pentru sănătate, mai silenţioase,
    îţi lasă bani loco, decât sistemele negre, non verzi, pe carbon
    6 20
  • Edikkk
    Ăsta fără creier care ai votat negativ în secunda 2

    Votează negativ dom'le, nu mă supără, este decizia ta foarte bine, dar înainte de a vota... citeşte te rog dreaq ce am scris, nu da mecanic din ură, că demonstrezi că nu ai creier

    OK?
    7 19
  • @12.33... Tesla
    6 1
  • cum iti explici Edica ca in istoria pamantului au fost perioade cu temperaturi medii mai mari si cu procente ale CO2 in atmosfera mult mai mari decat acum. Si totusi viata a mers inainte. Ce te face sa crezi ca vei muri in flacari? CO2 are o pondere de 0,04% acum. Adica atunci cand zbori cu avionul la 10000 de metri sub fundul tau sunt numai 4 metri de CO2 si restul oxigen si azot. Cand o sa zbori vreodata sa te uiti pe geam si sa vezi cam cat inseamna 0,04%.
    De ce ti-e asa de frica? Oamenii iubesc caldura si o cauta. De aia merg in concediu in Grecia si nu in Groenlanda.
    17 8
  • SA LE OPREASCA ORICUM ERAU VARZA
    4 8
  • Johnny
    Minciuni...vor avea mild si plug in hybrid inca multi ani dupa 2026, care in fapt tot masini cu.motoare termice sunt...
    10 1
  • @AM: sa ne intelegem , vorbim de modele noi 100% sau si de generatii noi ale modelelor actuale. Cred ca e o confuzie aici (mai mult sau mai putin voita).
    10 1
  • @Edikkk - nu ajunge să impui o electrificare forțată a posesorilor de mașini, trebuie și măsuri complementare luate de către națiuni, iar acordurile de care ai pomenit (Paris și Tokyo) sunt frecție la picior de lemn dacă ele nu sunt implementate. Degeaba mă forțează UE să îmi arunc Merțanu la gunoi și neaparat să îmi cumpăr o electrică, dacă măsurile drastice luate împotriva populimii nu sunt extinse mai departe cu inițiative globale: împăduriri, reducerea pescuitului oceanic industrial, reducerea poluării industriale din SUA, China, Rusia, Brazilia (și altele). Ar trebui sa mergi doar la vreo 30 km sud-est de Riyadh, să vezi centralele lor electrice uriașe, care ard păcură și scot un fum ca un tractor UM650. Despre asta vorbim, poluarea industrială, pe lângă care poluarea făcută de mașini este parfum.

    Fusese un studiu acum vreo 10-15 ani care prezenta că cele mai mari 10 (zece) vapoare din lume poluau cât toate mașinile personale la un loc!!!

    Nu spun că nu trebuie să fim și noi responsabili în dreptul nostru cu poluarea, dar am ajuns deja să fim conduși de dictatura eco, care sub sloganul ”fugiți, că pierim cu toții”, nu vede soluția decât în taxarea oamenilor și restricții penibile.

    Iar cu electrificarea mașinilor, mulți ”specialiști” uită că aproape jumătate din populația lumii trăiește la bloc. Să îmi spună nea Caisă cum vor face ca toți locuitorii din Manhattan să treacă la mașini electrice? Unde și le vor încărca, cu ce infrastructură? Aia care vara pică când își dau americanii drumul la aerul condiționat?
    Nu este atât de simplu precum pare.
    Și mai dă-l în spanac de Buhnici, că o trebuit să facă 2 zile de la București la Viena ca să își repare Tesla. 2 ZILE!!! Nu, mulțumesc. Iar Buhnici, nu face promovarea asta electro pe gratis. Să fim serioși.
    23 3
  • Seriff
    Bun exemplul cu Buhnici, ala e cel mai mare ipocrit, toata viata a facut bani din a testa masini diesel si benzina, a avut M5, cu motor de 5000 si acum se da mare ecologist, evident face asta tot pentru bani, dar ii prosteste pe fraieri. Tot el zicea ca diesel-ul e eco, fiindca are consum mic.
    16 5
  • Edikkk
    @@edik
    la 23.06.2021, 13:33

    Alea cu perioade mai reci şi mai calde erau erele glaciare cu gheţari până în Africa, cu Sahara verde...
    sau călduri insuportabile care au dus la extincţia tuturor dinozaurilor dar şi a 70-80% din toate plantele şi restul animalelor pe pământ !!
    Şi care au avut loc la perioade de milioane de ani, iar altele la multe zeci de mii de ani

    Încălzirea globală este în aceşti ultimi 200 de ani !!!!
    De când folosim hidrocarburi - cărbune, petrol, gaze

    Aia cu 0,004% ... da, un procent care pare infim ARE ACESTE EFECTE DEVASTATOARE !!

    Şi suntem exact la început iar dezastrul se vede... incendii peste incendii vara, gheţarii mai toţi topiţi, polul nord de zeci de mii de ani îngheţat - în curând o să fie ne înghețat nici iarna!!

    Despre ce vorbim.

    Gândește te că ardem în fiecare zi iremediabil 6-8 milioane de galoni petrol pe zi !!!!!

    Chiar şi un sfert să zicem că este carbon, tot înseamnă MILIOANE DE KG de CO2 în plus, peste, iar şi iar în atmosferă şi asta ZILNIC !!!

    În fiecare zi, pompăm în atmosferă acest coşmar!

    Înţelegeţi?
    4 10
  • Edikkk
    @Vlase vai de capul dvs, ce să vorbesc cu dvs.... jucaţi sârba acolo la pedale, ţineţi bine schimbătorul în mână şi munciţi ca tractoristul.

    Nu meritaţi electrică.

    Aşa aţi decis dvs că Paris şi Tokio sunt un fâs...

    Îmi este greu să exprim ceva despre dvs fără să vă jignesc.
    4 11
  • Edikkk
    @Sheriff dl Buhnici nu este perfect, dar ceea ce vezi tu ca ipocrit eu văd că omul a evoluat.

    A prezentat ce era bun la vremea respectivă.

    A prezenta maşini termice pe fond de a le lauda în 202x este o glumă proastă !!

    Când toţi care sunt lideri în tehnologie vorbesc numai de full electrice, nici măcar de plugin hibrid.

    Huawei, Apple vor să facă maşini electrice...!!

    Şi sunt ditamai mastodonţii din China şi respectiv SUA!

    cele mai mari "continente economice" de pe glob, împreună apoi vine UE
    4 10
  • Dinozaurul deprimat
    mai Edica, deci dinozaurii au murit de la incalzirea globala?!?!
    Pai noi toti, restul, stim ca si 97% din oamenii de stiinta, ca un meteorit a dus la disparitia lor. Pai ce faci? Mistifici adevarul?
    10 3
  • Edikkk
    @dinozaur

    Da, a fost meteoritul care a adus temperaturi extreme (iniţial foarte ridicate apoi cenuşa ridicată în atmosferă a dus la temperaturi foarte scăzute)
    3 9
  • edikk e exemplarul modern al romanului semidoct cu scoala putina si opinii puternice, nu conteaza ca debiteaza aberatii, el stie. Ma face sa cred ca romania e formata majoritar din oameni misto si cu bun simt dar care n-au loc de o minoritate de edikci care se agita ca spray-ul, uite aici, din 22 de comentarii 9 edikk, 7 contra edikk si uite asa se epuizeaza aiurea energia unei natiuni.
    Va rog nu-l mai bagati in seama pe edikk.
    10 2
  • Pentru edikk
    Adevărata poluare este făcută de agricultură. De tipul ăsta de agricultură, cu ferme uriașe, care ară și chimizează milioane de hectare de pământ bun. De acolo chimicalele astea, ajung în apă și apoi în corpurile noastre. Taie subvențiile (banii noștri băgați în curul multor mari latifundiari) și vei avea o agricultură eco, despăduririle vor dispărea, transportul de produse de la mii de km la fel. Renunțarea la cereale ar fi iar extrem de benefică având în vedere că nu mai trăim acum 200 de ani și ne putem păstra alimente în condiții ok de la un an la altul (congelare, murare etc), și astfel am avea milioane de hectare înapoi pe care le-am putea reîmpăduri și pe care am putea crește animale în aer liber, adică bio.
    Nimeni de mai sus nu se opune tehnologiei noi, dar cea propusă, cu bani băgați din buzunarul meu să facă curul mare unuia și altuia, nu mi se pare cușer, cum zice thailandezul. Apoi cât sunt de sustenabile noile soluții, cum se reciclează viitoarele bombe chimice, pt că co2 este absorbit de natură și utilizat dar lichidele alea din câteva baterii ar polua grav câteva hectare de apă? Cum vei putea susține încărcarea câtorva milioane de mașini când, cum s-a mai spus, rețeaua pică de la aer condiționat? Cât ne va costa să refacem aceste rețele? Cu ce cabluri, de unde metalele necesare? Ce costuri vor fi pe piață la case, infrastructură etc? Acceptabile, uluitor de mari?
    Când o să răspunzi tu și aia de aplaudă precum focile la circ la întrebările de mai sus, atunci vei avea susținerea multora de aici.
    8 4
  • Dinozaurul
    Pai mai Ediche esti confuz. O data scrii ca prietenii mei dinozaurii au murit din cauza incalzirii globale iar alta data spui ca au murit de la meteorit! Hotaraste-te.
    Si daca era incalzire globala pe vremea aia cine a facut-o ca nu existau masini?
    Tu intelegi sensul textelor pe care le scrii?
    5 3
  • de cand cu pandemia, m am mutat la "tara" intr unul dintre cele vreo 4 cartiere de case noi dintr un sat la vreo 5 km de Ploiesti
    Vara trecuta in cartier au folosit mai mult aerul conditionat si a luat foc postul de transformare arondat cartierului. Anul asta noroc ca a fost vremea mai rece si nu a venit sezonul AC urilor.
    Retea trifazata este , la fel si posibilitate de bransament in fiecare curte. Cat despre a pune cateva zeci ? de masini electrice seara la incarcat eu sunt tare neincrezator ca nu o sa ia foc transformatorul in fiecare seara. Asta in cartier unde stau eu. Mai sunt cateva cartiere de case cu oameni mult mai bogati. Maseratti, Porsche, marci d astea exotice iar cei care au BMW X5, Audi Q8 sunt "saracii" lor . Ce sa vezi si ei au tot motoare ICE. Deocamdata. Astept sa treaca toti la motoare electrice ca sa ma rad.
    9 3
  • transformatorul nu e bine dimensionat.
    Asta nu inseamna ca bev-urile sunt fezabile.
    4 0
  • Seriff
    @EDIKK, deci Buhnici a prezentat ce era bun la vremea respectiva? Pai facea reclame la masini diesel si acum 2 ani, acum 2 ani nu polua sau ce? Nu erau electrice, au aparut ieri sau ce?
    Tesla de canda a aparut? O facea ca e mercenar si si-ar vinde si acoperisul de pe casa pentru bani, nu a evoluat, doar si-a dat seama ca nu mai merge sa zici ca 1.5 dci e motor fiabil ca il injura lumea, zici si tu ca Tesla e smechera, ca sa fii ECO
    https://www.youtube.com/watch?v=3IZ0EnLUVOU
    2 0
  • DERBEDEU
    clasa a 2, materia botanica/biologie absenti majoritatea!! dioxid de carbon + lumina (fotosinteza)= love (oxigen si apa). In lipsa dioxidului de carbon nu se mai realizeaza fotosinteza ca nu mai are cu ce!! URGENTA CLIMATICA E ALARMA FALSA SA MAI STOARCA OMENIREA DE BANI PRIN TAXE (CERTIFICATE VERZI, TAXE DE POLUARE PE AUTO SI PE CENTRALE ETC) . Poluare e pentru ue-m-ue dar in China nu se aplica ca e cerere mare...tine doar la fraieri povestea. ori e la toti ori e pentru FRAIERI!! Adica ue-m-ue degeaba e verde daca Africa si Asia si America ”polueaza”
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru